Annonce
forside

Foreninger går sammen og slår et slag for kampsporten

En række af byens kampsportsklubber går sammen og laver arrangement til Svendborg Sportsfestival. Foto: Katrine Becher Damkjær

Syv af byens kampsportsklubber går for første gang sammen og laver et arrangement under Svendborg Sportsfestival den 17. juni. Målet er at give et indblik i og løfte kampsportskulturen på Sydfyn, fortæller initiativtager.

Annonce

Svendborg: Der er bokseklubben BK Rollo. Den kender de fleste her i Svendborg og omegn nok. Men hvem ved, at der her i kommunen også findes klubber for dem, som vil dyrke aikido, wing tsun, mixed martial arts og tai chi? Formentligt ikke helt lige så mange.

Det skal der laves om på.

Syv af byens kampsportsklubber har således slået pjalterne sammen med målet om at gøre opmærksom på de mange muligheder, man har for at dyrke kampsport her på egnen. Og det skal ske på Svendborg Sportsfestival den 17. juni.

Initiativtager er Christel Black formand i BK Rollo, der forklarer, at hun først fornyligt fandt ud af, hvor mange kampsportsklubber der faktisk er i området.

- Derfor synes jeg, det kunne være sjovt, hvis vi lavede noget sammen, som kunne skabe endnu mere synlighed om kampsportskulturen, siger Christel Black, der derfra tog kontakt til de andre klubber.

- Flere af dem er ikke så store. Det er små foreninger med små ressourcer. Derfor er det ekstra fedt, at vi kan være sammen om tingene og vise befolkningen, hvad der er af muligheder, siger hun.

Derfor synes jeg, det kunne være sjovt at lave noget sammen og på den måde skabe endnu mere synlighed om kampsportskulturen.

Christel Black, formand i BK Rollo

De er med

Syv kampsportsklubber i Svendborg og omegn går sammen om at lave Kampsportsmekkaet til Svendborg Sportsfestival.Klubberne tæller:

Bokseklubben Rollo

Svendborg Karateskole Kyokushinkai

Svendborg Aikido Skole

Aikido Dojo Svendborg

Svendborg MMA

Wing Tsun Kuen

Svendborg Tai Chi

Christel Black fra BK Rollo fortæller, at hun fortsat venter svar fra fire andre kampsportsklubber i kommunen

Taekwondo er blot én blandt mange kampsportsgrene, du kan opleve på Svendborg Sportsfestival. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Fremtidigt samarbejde

På sportsfestivalen vil kampsportsklubberne holde til i SG Huset. Herinde vil alle interesserede så kunne prøve sig af inden for de forskellige kampsportsgenrer, forklarer Christel Black.

- Det er planen, at hver klub laver sin egen stand, hvor folk kan prøve at slå med plethandsker eller lave et cirkelspark eller at lave et aikido-greb. Målet er at vise, hvad vi hver især laver, og hvor forskelligt de forskellige sportsgrene er, forklarer hun.

- Man behøver ikke at melde sig til noget. Man kan bare komme og se og spørge os om alt det, man vil vide mere om. Vi vil være masser af instruktører til stede, tilføjer hun.

Samarbejdet mellem kampsportsklubberne til sportsfestivalen behøver ifølge Christel Black ikke at være en engangsforestilling. Hun ser nemlig for sig, at man også i fremtiden kan lave arrangementer sammen.

- Jeg har to ting i hovedet. Det ene er landsstævnet i 2021, hvor det kunne være sjovt, hvis der ikke kun var gymnastik. Det andet, jeg forestiller mig, er et større event måske henover en weekend. Hvor bokseklubben har Fight Night og karateklubben har DM, kunne vi måske lave en kampweekend, hvor folk kan se de forskellige klubber til samme stævne, siger hun.

Det er i øvrigt ikke kun kampsporten, der får en central plads til sportsfestivalens afslutning, da der vil være diverse aktiviteter i og omkring Svendborg Idrætscenter, på Frederiksø, i Ulbølle og ved tennisklubben i Vester Skerninge. Blandt andet går en række vandsportsforeninger og sejlklubber sammen og laver vandaktiviteter på havnen, mens der som noget særligt også er E-sport på programmet i år.

Du kan se hele prorgrammet for sportsfestivalen på svendborgsportsfestival.dk.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce