Annonce
Debat

Foreningen Ulvetid: Pinligt at Venstre holder med ulvehaderne

Jens Lykkebo

Ulveballade: Foreningen Ulvetid erfarer at Venstre prioriter at fokusere overmåde meget på de få ulve, der har fundet vej til vores danske natur.

Der et jo herligt, at et parti, der endda har miljøministerposten, kærer sig om vores sidste nye indbygger i den ellers så forpinte danske fauna. For det er vel en selvfølge, at det er med fokus på beskyttelsen af ulven, at Venstre med Jakob Ellemann-Jensen i front, nu prioriterer deres politiske virke med et stort fokus på bare fem-seks ulve.

Men nej, sådan forholder det sig ikke. Man har dygtigt over hele linjen i blå blok vedholdende pustet til den ild, som man selv leverer brænde til, for så, når branden blusser op, at kaste sig ind på scenen som handlekraftige redningsmænd.

Men hvori bestå problemet? Er det sådan, som vi i Ulvetid oplever det, et selvopfundet problem, som man fremmaner? Alle andre lande i EU har måttet give ulven den plads i naturen, som et moderne helhedsorienteret natursyn tilsiger, nemlig at den på lige fod med alle andre dyr skal have plads.

Der er lavet nationale forvaltningsplaner på baggrund af fælles EU-regler. Således forvalter Danmark også sin ulvepolitik. I vores forvaltningsplan er det nøje beskrevet, hvordan de forskellige udfordringer kan og bør imødegås. Ulven er fredet og skal beskyttes. Vi har lagt fortidens mørke og brutale rovdyrspolitik bag os. Vi lever i et ressourcestærkt oplyst samfund, hvor fakta står over politisk spin og "alternative sandheder". Men det ser ikke ud til at påvirke store dele af den politiske scene, hvor det ligner 3. verdenskrig, man er ved at håndtere. Had, dumsmarte argumenter og selvtægt ser ud til at være dagens orden. Nu har minister Ellemann-Jensen fået hvisket begrebet "problem-ulv" i øret, for her øjner hans ulvehader-venner en lille mulighed for at få lov til at synke ned i fordums tids mørke og afstumpede natursyn, hvor man kun kan sige: "skyd-skyd-skyd".

Det er overordentlig pinligt ,at det regeringsbærende parti Venstre ikke snart finder en mere bæredygtig natur-strategi, som er i pagt en seriøs vidensbaseret tilgang til vores natur og som en selvfølge står vagt om EU's gældende regler og love. Vi har ikke i nyere tid i Europa set ulve angribe mennesker. Vi ser ikke ulvene tage får bag fungerende rovdyrsikre hegn.

Vigtigst af alt, så har man endnu ikke set en såkaldt problemulv i Danmark, og hvis den dukker op, så har vi i vores forvaltningsplan klare anvisninger at følge, helt i tråd med, hvad man gør i Tyskland og andre mere civiliserede lande. Derfor kan Jakob Ellemann-Jensen roligt holde sommerferie. Der er helt styr på situationen, men man kan selvfølgelig fristes til at ville høste et par agurker, før sommerferien sætter ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce