Annonce
Assens

Forening vokser trods corona: Giver gratis sommergymnastik og nedsat kontingent som tak til trofaste medlemmer

Vissenbjerg Gymnastikforening har haft vækst under nedlukningen. Formand Erik Møller Frøkiær tilskriver succesen trænerne og hjælpetrænere. Fotos: Kim Rune/Erik Møller Frøkiær
Mange idrætsforeninger har mistet medlemmer siden coronavirus' indtog i Danmark. Men ikke Vissenbjerg Gymnastikforening, som har oplevet modsatte tendens.

2020 har været et hårdt år for foreningslivet, som bløder medlemmer. Men i Vissenbjerg Gymnastik går man imod strømmen. Her har man oplevet en medlemsfremgang på 3,3 procent under det seneste år trods nedlukninger og forsamlingsforbud.

Formand Erik Møller Frøkiær tilskriver succesen foreningens instruktører.

- Først og fremmest har vi nogle fantastiske og dygtige instruktører og hjælpeinstruktører, som har været i stand til at føre de retningslinjer, vi har fået, ud i praksis. Desuden har vi god forældreopbakning og trofaste medlemmer, siger han.

Som andre foreninger har Vissenbjerg Gymnastik eksperimenteret med både virtuel og udendørs træning, og formanden håber, at samfundet når at åbne så meget før sommer, at man kan tilbyde gratis sommertræning til medlemmerne som tak for, at de har holdt fast under krisen.

- Vi vil gerne kompensere for den træning, der har manglet inder nedlukningen. Vi vil også gerne sænke kontingentet for næste år, for der er ikke nogen, der har fået penge tilbage, siger Erik Møller Frøkiær.

Foreningen har 377 medlemmer.

Annonce

Brylle har mistet medlemmer

På landsplan er medlemstallet i DGI (Dansk Gymnastikforening) og DIF (Dansk Idrætsforbund) faldet med 4,8 procent i det forgangne år.


Det er med, at du kan mødes i omklædningsrummet efter kampen eller grille en pølse sammen efter træningen. Det betyder mere, end jeg troede.

Poul Krog, formand Brylle Boldklub


En anden forening i Assens Kommune, Brylle Boldklub, har oplevet den modsatte tendens af Vissenbjerg Gymnastik. Brylle Boldklub har i det seneste år mistet 18,4 procent af sine medlemmer, og det er primært unge mellem 19 og 24 år, der er faldet fra, fortæller formand Poul Krog.

Poul Krog er formand for Brylle Boldklub. Foto: Poul Krog

Frafaldet skyldes ifølge formanden delvist, at unge spillere er flyttet til Odense og ikke har haft gode muligheder for samkørsel på grund af coronavirus. Desuden har de unge medlemmer manglet det sociale aspekt i boldklubben.

- Det er med, at du kan mødes i omklædningsrummet efter kampen eller grille en pølse sammen efter træningen. Det betyder mere, end jeg troede, siger han.

Brylle Boldklub har også mistet mange af de alleryngste spillere, som næsten ikke nåede at komme i gang med at spille fodbold, før der igen blev lukket ned for træningen. Han håber, at det bliver muligt at trække flere nye spillere til i de kommende måneder.

Annonce

Kommune vil hjælpe

Ifølge Mogens Mulle Johansen (SF), som er udvalgsformand for Unge, Børn og Familie i Assens Kommune, står kommunen klar til at hjælpe nødstedte foreninger. Assens Kommune har en strategi om, at flere borgere skal være aktive i foreningslivet, både for at hæve den fysiske sundhed blandt borgerne, og for at sikre den mentale trivsel.

Assens Kommune har blandt andet ansat en konsulent fra DGI, som skal hjælpe foreningerne med at tiltrække flere medlemmer.

- Vi har egentlig kræfterne klar. Men det er en forudsætning, at man må mødes flere, også indendørs, siger politikeren, der derfor afventer de kommende genåbninger med spænding.

Også Vissenbjerg Gymnastik håber, at foreningens medlemmer snart får mulighed for mere indendørs idræt.

- Vi kan ikke dyrke springgymnastik udenfor. Det kan ikke lade sig gøre, siger Erik Møller Frøkiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce