Annonce
Assens

Forening vil købe Evas heste

Janne Junker har tidligere ført tilsyn med Eva Johannesens heste, og nu vil hun redde de tvangsfjernede dyr fra at blive solgt eller aflivet. Derfor har hun som formand for foreningen Nyt Hesteliv startet en indsamling, hvor pengene skal bruges til at frikøbe hestene og give dem videre til familier, der er godkendt af foreningen.

Foreningen Nyt Hesteliv samler ind, fordi den vil købe Evas heste. Håbet er, at de skal få et godt liv

ØRSTED: - De dyr har været så meget igennem. De har lidt frygteligt under kummerlige forhold, og derfor er det os meget magtpåliggende at hjælpe dem.

Det siger Janne Junker om Eva Johannesens heste, der for en lille måned siden blev tvangsfjernet fra gården ved Ørsted. Dyrene befinder sig nu hos en landmand, hvorfra de skal afhændes i den nærmeste fremtid. Og netop det frygter Janne Junker, der er bestyrelsesmedlem i Hestens Værn og formand for foreningen Nyt Hesteliv. Hun har derfor startet en indsamling, hvor pengene skal bruges til at frikøbe alle dyrene.

- Vi ønsker ikke, at dyrene skal afhændes eller aflives. Desværre ved jeg ikke, hvor mange penge der er brug for, fordi man normalt sælger til højestbydende. De, som ikke kan sælges, vil blive opkøbt af andre til slagtning sydpå. Men jeg frygter også, at privatpersoner køber dem, for blandt dem kan der sagtens være en slags stråmand, så dyrene kommer tilbage til deres tidligere ejer ad bagvejen, siger Janne Junker.

Men der er flere farer ved at afhænde dyrene til fremmede, vurderer hun. Nemlig hestehandlere.

- Hvis en hestehandler får dem, vil han tage dem med rundt på hestemarkeder til sommer. Markederne gør hestene angste. Det sikrer vi imod, hvis vi kan overtage alle dyrene. Så sikrer vi ejerskabet, og når dyrene har fået det godt og er blevet vaccineres og behandlet for parasitter, vil vi sende dem ud til familier, som vi har sagt god for. Vi tjener ingenting på dem - det er en ren investering, siger hun.

To medlemmer af Nyt Hesteliv har allerede stillet plads til rådighed. Ét sted til de hopper, som Janne Junker mener må være drægtige, fordi alle dyrene har gået sammen, og ét sted til de øvrige heste, ­æslet og muldyret.

Annonce
Eva Johannesen dyr blev fjernet den 13. marts, efter hun i flere omgange var beskyldt for vanrøgt. Lige nu befinder dyrene sig hos en landmand, der oplyser, at dyrene har det godt og trives.

En hingst døde

Tilbage i januar sidste år havde Janne Junker tre af Eva Johannesens hingste opstaldet hjemme på internatet i Blommenslyst. Det skete, efter at hun havde ført tilsyn hos Eva Johannesen - og det var et sørgeligt syn, husker hun.

- Hun havde gemt en af dem inde i en campingvogn, og to stod bundet til et træ uden for folden. Det eneste vand, de havde, var fra et mudderhul. 15-20 dyr stod stuvet sammen i en 30 kvadratmeter stor stald uden halm, siger Janne Junker.

De tre hingste, som hun havde opstaldet i 14 dage, havde alle mudder, der var blevet lige så hårdt som sten, op ad benene.

- Vi skrabede det væk i etaper, men det sad så godt fast, at noget af huden fulgte med. Efterfølgende var der en af dem, der døde, og én fik stivkrampe, fordi den ikke var vaccineret, fortæller Janne Junker.

Hvis man gerne vil hjælpe Nyt Hesteliv med et beløb til at købe alle 15 heste, muldyr og æsel for, så kan man sætte pengene ind på foreningens konto i Danske Bank. Kontonummeret er 4530 4530 130878 - og så skal man huske at skrive "Glamsbjerg" og navn og adresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce