Annonce
Kerteminde

Forening dropper arrangementer uden græsslåning: - Kommunen skal betale, siger viceborgmester

Udgifter til græsslåning af arealer til særlige arrangementer er med i Venstres forslag til budget i 2020, siger Hans Luunbjerg. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Udgifter til græsslåning af arealer til særarrangementer i foreningerne skal lægges i budgettet, siger viceborgmester, Hans Luunbjerg. Derfor er udgiften med i Venstres budgetforslag til 2020.

Kerteminde: - Vi siger nej til sådanne arrangementer i 2020, hvis vi selv skal betale.

Sådan lød det fra bestyrelsesformand i Birkende Boldklub, Michael Sørensen, efter han blev bekendt med, at der var en chance for, at græsarealer til for eksempel hundestævnet i Birkende skulle vedligeholdelse af klubben selv og ikke kommunen.

Punktet var på dagsordenen på kultur- og fritidsudvalgets seneste møde, og hvis det står til formand for udvalget og viceborgmester, Hans Luunbjerg (V), skal udgifter til disse arrangementer lægges ind i budgettet for 2020.

- Vi er ikke nået frem til en afgørelse, men det er med i Venstres forslag til budgettet næste år. Vi synes, at der skal opgraderes på det område. Det er en lille udgift med stor effekt, lyder det fra Hans Luunbjerg.

Annonce

Jeg tror på, vi kan blive enige

I 2019 har udgifter til græsslåning af arealer i forbindelse med hundestævnet i Birkende eller Stafet for Livet i Munkebo været ekstraordinære. De har ikke ligget i budgettet, men man har fundet midler til klipningerne alligevel. I 2020 vurderer Hans Luunbjerg dog, at det er realistisk at få lagt udgifterne ind i budgettet.

- Jeg fornemmede i udvalget en stemning for, at pengene kunne lægges i budgettet til det kommende år.

Hans Luunbjerg ved ikke, hvad de andre partier mener, men han er optimistisk.

- Vi må finde en løsning, og jeg tror, de andre partier vil være med på et forslag om, at vi skal finde de midler.

Pengene kommer til at ligge i miljø- og teknikudvalget

Hans Luunbjerg forklarer, at lige netop græsslåning er en sjov størrelse, der krydser to udvalg.

- Pengene skal jo reelt ligge i miljø- og teknikudvalget, da det er deres område. Når der så kommer arrangementer som for eksempel hundestævnet i Birkende, så er det også relevant for kultur- og fritidsudvalget, og derfor krydser udgiften to udvalg.

Derfor kommer pengene heller ikke til at ligge i kultur- og fritidsudvalget.

- Udgiften vil komme til at ligge i miljø- og teknikudvalget, såfremt der bliver budgetteret med det, og jeg tvivler på, at den bliver flyttet.

Alligevel er der ingen grund til bekymring, selvom græsslåning af arealerne også vedrører kultur- og fritidsudvalget.

- Hvis pengene kommer til at stå i budgettet, er det fuldt ud tilstrækkeligt, siger Hans Luunbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce