Annonce
Kerteminde

Forening dropper arrangementer uden græsslåning: - Kommunen skal betale, siger viceborgmester

Udgifter til græsslåning af arealer til særlige arrangementer er med i Venstres forslag til budget i 2020, siger Hans Luunbjerg. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Udgifter til græsslåning af arealer til særarrangementer i foreningerne skal lægges i budgettet, siger viceborgmester, Hans Luunbjerg. Derfor er udgiften med i Venstres budgetforslag til 2020.

Kerteminde: - Vi siger nej til sådanne arrangementer i 2020, hvis vi selv skal betale.

Sådan lød det fra bestyrelsesformand i Birkende Boldklub, Michael Sørensen, efter han blev bekendt med, at der var en chance for, at græsarealer til for eksempel hundestævnet i Birkende skulle vedligeholdelse af klubben selv og ikke kommunen.

Punktet var på dagsordenen på kultur- og fritidsudvalgets seneste møde, og hvis det står til formand for udvalget og viceborgmester, Hans Luunbjerg (V), skal udgifter til disse arrangementer lægges ind i budgettet for 2020.

- Vi er ikke nået frem til en afgørelse, men det er med i Venstres forslag til budgettet næste år. Vi synes, at der skal opgraderes på det område. Det er en lille udgift med stor effekt, lyder det fra Hans Luunbjerg.

Annonce

Jeg tror på, vi kan blive enige

I 2019 har udgifter til græsslåning af arealer i forbindelse med hundestævnet i Birkende eller Stafet for Livet i Munkebo været ekstraordinære. De har ikke ligget i budgettet, men man har fundet midler til klipningerne alligevel. I 2020 vurderer Hans Luunbjerg dog, at det er realistisk at få lagt udgifterne ind i budgettet.

- Jeg fornemmede i udvalget en stemning for, at pengene kunne lægges i budgettet til det kommende år.

Hans Luunbjerg ved ikke, hvad de andre partier mener, men han er optimistisk.

- Vi må finde en løsning, og jeg tror, de andre partier vil være med på et forslag om, at vi skal finde de midler.

Pengene kommer til at ligge i miljø- og teknikudvalget

Hans Luunbjerg forklarer, at lige netop græsslåning er en sjov størrelse, der krydser to udvalg.

- Pengene skal jo reelt ligge i miljø- og teknikudvalget, da det er deres område. Når der så kommer arrangementer som for eksempel hundestævnet i Birkende, så er det også relevant for kultur- og fritidsudvalget, og derfor krydser udgiften to udvalg.

Derfor kommer pengene heller ikke til at ligge i kultur- og fritidsudvalget.

- Udgiften vil komme til at ligge i miljø- og teknikudvalget, såfremt der bliver budgetteret med det, og jeg tvivler på, at den bliver flyttet.

Alligevel er der ingen grund til bekymring, selvom græsslåning af arealerne også vedrører kultur- og fritidsudvalget.

- Hvis pengene kommer til at stå i budgettet, er det fuldt ud tilstrækkeligt, siger Hans Luunbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce