Annonce
Sydfyn

Foreløbigt politisk nik til vindmøller ved Broholm

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget er enige om at give grønt lys til videre undersøgelser i forbindelse med en ansøgning om at sætte tre 150 meteyr høje vindmøller op ved Broholm Gods. Arkivfoto: Best Energy A/S

Gudme: Da politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget i sidste uge skulle tage stilling til en ansøgning om at sætte tre knap 150 meter høje vindmøller op på et stykke af Broholm Gods' jord, enedes man om at give grønt lys til at gå videre med projektet.

Det er den sjællandske godsejer, Lars Kronshage, der har ansøgt om at få lov at sætte de tre vindmøller op, og politikerne skulle finde ud af, om de vil være med til at fortsætte undersøgelserne forud for, at der måske laves et kommuneplantillæg og en lokalplan, der er forudsætning for, at projektet kan realiseres.

Politikerne nikkede til, at der bliver lavet en miljøredegørelse - det der før i tiden hed en VVM.

- Afhængigt af hvad konklusionen er i den, finder vi ud af, om vi vil gå videre derfra, lyder det fra udvalgsformand, Flemming Madsen (S).

Projektet har for nylig været i offentlig høring, hvor en række naboer ytrede bekymringer på grund af blandt andet risikoen for støjgener. Flere end 80 borgere skrev i et høringssvar under på, at de er imod de tre vindmøller.

(anwni)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce