Annonce
Middelfart

Foredragskoncert: Sangens betydning for fællesskabet

Elsemarie Dam-Jensen og Zenobia laver i fællesskab foredragskoncerter i anledning af 100-året for genforeningen. Deres optrædener er både nærværende og underholdende. PR-foto
Annonce

Båring: Historiker og sangforsker fra Museum Sønderjylland Elsemarie Dam-Jensen fortæller om sangens historie og rolle i Sønderjylland fra 1848 og frem. Hvordan sangen i slutningen af 1800-tallet udviklede sig i foreninger, forsamlingshuse og private hjem, og hvordan de tyske myndigheder på alle måder prøvede at chikanere fællessangen i den danske del af befolkningen, fordi man forstod sangens betydning og evne til at skabe fællesskab.

Fortællingerne føres frem til sangens rolle i forbindelse med afstemningen og genforeningen samt i tiden efter 1920. Hele fortællingen understøttes undervejs af musik og sange af den kendte trio Zenobia. Som i genforeningens tid serveres der sønderjysk kaffebord.

Foredragskoncerten finder sted i Multisalen på Båring Skole den 21. oktober klokken 19.

Der tages maksimale covid-19-hensyn med mundbind, sprit og afstand. Billetter kan købes i Dagli'Brugsen i Båring fra 1. til 15. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Bryggeren er bitter på Trump: Eddie holder sig væk fra et anspændt USA det næste stykke tid

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren var altid klar til en indvielse af en flagstang eller en postkasse

Annonce