Annonce
Middelfart

Foredragsforening klar med programmet for sæsonen 2019/2020

Mette Mortensen fra DRs "Alene i vildmarken", kommer den 3. oktober til Gamborg og fortæller om sine mange dage i den norske ødemark. PR-foto

Middelfart: Gamborg Foredragsforening er klar med programmet for sæsonen 2019/2020.

Et program som spænder fra overlevelse i ekstrem natur over kampen om julebanko til kampen om at bryde vaner. Der indledes 3. oktober kl. 19 i forsamlingshuset, hvor Mette Mortensen fortæller om sin personlige oplevelser som deltager i tv-programmet "Alene i Vildmarken III" 25. november kl. 19.30 er der bystævne i forsamlingshuset for alle foreninger i Gamborg. 28. november kl. 19 er det tid for julebanko i forsamlingshuset, hvor tallene flyver rundt i lokalet, præmierne slæbes hjem og julestemningen indfinder sig

Jacob, der er vært i "Rigtige Mænd" fortæller 30. januar kl. 19 om rygerne, der har knækket koden til at skabe en varig adfærdsændring. De har skabt Den Ubrydelige Vane.

Jacobs budskab har identificeret seks principper, som alle rygere har til fælles, som giver dem optimale forudsætninger for at holde fast i deres vane. Med afsæt i principperne vil Jacob guide deltagerne gennem en forandring, så de forlader foredraget motiverede og handlekraftige.

I marts 2020 næste år arrangeres der et virksomhedsbesøg på Fredericia Teater, og så holdes der påskefrokost i forsamlingshuset 21. marts kl. 13.

Der betales for deltagelse, og man skal tilmelde sig senest 1. marts 2020 til post@jetteogbrian.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce