Annonce
Middelfart

Foredrag i sognehus: Sygeplejerske fortæller om sundhedsprojekt i Gambia

I Gambia støtter foreningen SOS-Gambia et sundhedsprojekt med hjælp til selvhjælp. Privatfoto

Nørre Aaby: Onsdag 20. november får Seniorskolen i Nørre Aaby besøg af sygeplejerske Susanne Skov Petersen, som i 2004 sammen med andre stiftede foreningen SOS-Gambia.

Susanne Skov Petersen arbejdede i en periode som frivillig på Health Centret, og den manglende hygiejne på centret blev incitamentet for Susannes opstart på et støtteprojekt.

Målet er hjælp til selvhjælp og at hjælpe børn og unge til skolegang og uddannelse. Der er bygget skole og tilbygning, som de lokale selv har været med til at bygge.

Når der kommer donationer af penge til elever eller inventar fra Danmark, er SOS-Gambia på pletten og sørger for, at det bliver fordelt i de rette hænder - og de frivillige betaler selv for deres rejse derud.

Arrangementet foregår i sognehuset, Kirkevej 45A, klokken 14-16 med indlagt kaffepause.

Ingen tilmelding, og man betaler blot ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fred friskolerne

Man kan sagtens sidde tilbage med en fornemmelse af, at det var tomme tønder, der buldrede, da Socialdemokratiet allerede fra årets begyndelse varslede store nedskæringer på friskoleområdet. Sådan gik nemlig ikke, da finanslovforhandlingerne i sidste uge faldt på plads og godt for det. For ikke alene ville det give mange kommuner et øjeblikkeligt problem med at finde plads til de friskoleelever, der risikerede at sive tilbage til folkeskolen, hvis der var udsigt til en større stigning i friskolernes egenbetaling. Det ville også ramme hårdt i de mindre byer i de kommunale udkanter, hvor engagerede lokale kræfter har forsøgt at sikre områdets fremtid ved at holde liv i den lokale skole, som lokalpolitikerne i stordriftens navn har lukket. Friskoler, der er vokset frem på gammeldags dyder som medbestemmelse og demokrati, og som regeringspartiet næppe kan være oprigtigt interesseret i at spænde ben for. End ikke selv om de 300 millioner kroner, undervisningsministeren varslede at ville tage fra driften af de 550 friskoler, kortvarigt ville pynte et andet sted i statens budget. De buldrende tønder og det kritiske blik på friskolerne var til at begribe, hvis de skyldtes, at skolerne ikke fulgte lovgivningen, eller hvis de underviste efter helt andre principper og i andre fag end dem, folkeskoleloven bekender sig til. Men virkeligheden er jo, at mange af friskolerne er oprettet på geografiske områder, hvor kommunerne for længst har sluppet deres ansvar. Med den månedlange debat om skolernes økonomi kan usikkerhed for fremtiden imidlertid være plantet så dybt i friskolemiljøet, at regeringen bør forsikre skolerne om, at debatten ikke kommer til at gentage sig til næste år. Og ikke nok med det: Regeringen skylder at sikre skolernes fremtidige eksistens og frede dem, så de kan bruge deres engagement på det, de er bedst til - at undervise børn i deres nærområde. Andet kan hverken skoler, elever eller forældre være tjent med.

Annonce