Annonce
Erhverv

Fordobling af socialt ansvarlige virksomheder på to år

De 61 virksomheder, som har fået Social Ansvarlig-mærket 2020 stillede op til gruppefoto på trappen i Arena Assens. Foto: Christian Nordholt
61 virksomheder har modtaget Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke 2020. Det er dobbelt så mange som i 2018, da mærkningsordningen startede.

Assens: I 2018 var der 29. I 2019 var der 39. I 2020 er der 61.

Kurven over virksomheder, som har fået Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke må siges at være støt stigende. 61 medlemsvirksomheder modtog under Udvikling Assens' nytårskur i Arena Assens den 10. januar et diplom og en stor klapsalve for deres indsats for social ansvarlighed - også kaldet CSR (Corporate Social Responsibility, red.)

- Vi havde en ambition om 50 virksomheder i år, fortæller Udvikling Assens' direktør, Kristine Lawaetz Lyngbo, stolt.

For at få Social Ansvarlig-mærket skal man som virksomhed opfylde nogle kriterier, for eksempel ansættelse af medarbejdere i fleksjob eller virksomhedspraktik. Det er ikke en guldgrube, forklarer Joakim Johansen, som er administrerende direktør i Finodan, en virksomhed i Assens, der producerer afspærringsmateriel som for eksempel trafikkegler.

I Finodan er der seks ansatte. Heraf er to ansat i fleksjob og en er i jobprøvning. Finodan var derfor en klokkeklar kandidat til Social Ansvarlig-mærket.

- Vi gør det for at hjælpe, og fordi vi har oplevet, at det har fungeret godt. Det er selvfølgelig ikke alt, der er lyserødt, for vi har da haft nogen i jobprøvning via jobcentret, som ikke var det rigtige match, siger Joakim Johansen.

Virksomheden har også tidligere modtaget Social Ansvarlig-mærket uden at skilte med det.

- Men nu vil vi begynde at bruge det på vores hjemmeside, siger direktøren.

Social Ansvarlig-mærket

Disse krav skal virksomheder opfylde for at få Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke:

1. Virksomheden skal være medlem af Udvikling Assens.

2. Mindst 10 procent af virksomhedens ansatte skal i indeværende år have været ansat i virksomhedspraktik, løntilskud, fleksjob eller skånejob.

3. Mindst 10 procent af virksomhedens ansatte skal i indeværende år have været i et voksenlærlingeforløb, ordinære lærlinge, ledige ansat i jobrotation, IGU eller EGU samt opkvalificeringsforløb, finansieret af jobcenteret, hvortil der er knyttet virksomhedserklæringer.

Virksomheder med under 10 ansatte skal ikke opfylde både punkt 2 og 3. For virksomheder med over 50 ansatte gælder kun for fem procent af de ansatte.

Kilde: www.socialansvarlig.dk.

Stolt af tre diplomer

Udvikling Assens har omkring 400 medlemsvirksomheder. For at få Social Ansvarlig-mærket kræver det et medlemskab af erhvervsforeningen. Der er virksomheder, der har søgt, men som fik afslag, fordi de ikke opfyldte kravene i år, fortæller Kristine Lawaetz Lyngbo.

Hestenge Consult er en af de virksomheder, der kan sætte tre flueben ud for certificeringen. Direktør Karina Bjerremann har stolt kunne hjembringe sit diplom tre år i træk.

Hestenge Consult beskæftiger sig med personlig og social udvikling, og når direktøren nævner de tiltag, virksomheden gør for social ansvarlighed, skulle man tro, at der ikke er ansat andet end fleksjobbere og virksomhedspraktikanter i Hestenge Consult. Men det er nu ikke rigtigt, siger hun.

- Vi har otte konsulenter og en socialrådgiver på fuld tid ansat, påpeger hun.

Men der er ingen tvivl om, at direktøren er stolt af at tage mennesker under sine vinger, som ikke kan ansættes på ordinære vilkår.

- Vi klækker dem jo ud hos os. Vi har borgere inde, som har det psykisk svært. Nogle af dem kommer i virksomhedspraktik og fleksjob her, siger Karina Bjerremann.

265 personer havde tilmeldt sig Udvikling Assens' nytårskur i år. Foto: Christian Nordholt
Joakim Johansen, direktør i Finodan, har ansat folk i fleksjob og jobafklaring. Foto: Christian Nordholt
Karina Bjerremann, direktør i Hestenge Consult, modtager mærket for tredje gang. Foto: Christian Nordholt
Peter Rosendahl, direktør for Koppenbjerg Emballage, oplever, at virksomhedspraktik via jobcentret er en god måde at se nye medarbejdere an, samtidig med, at man tager socialt ansvar. Foto: Christian Nordholt
Borgmester Søren Steen Andersen (V) holder tale ved nytårskuren. Foto: Christian Nordholt
Udvikling Assens holder nytårskur og uddeler social ansvarlig-mærket - et mærke til lokale medlemsvirksomheder, som udviser social ansvarlighed ved fx at ansætte virksomhedspraktikanter, uddanne elever osv. Der er sket en fordobling af virksomheder, som modtager mærket. Foto: Christian Nordholt
Udvikling Assens holder nytårskur og uddeler social ansvarlig-mærket - et mærke til lokale medlemsvirksomheder, som udviser social ansvarlighed ved fx at ansætte virksomhedspraktikanter, uddanne elever osv. Der er sket en fordobling af virksomheder, som modtager mærket. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce