Annonce
Erhverv

Fordobling af socialt ansvarlige virksomheder på to år

De 61 virksomheder, som har fået Social Ansvarlig-mærket 2020 stillede op til gruppefoto på trappen i Arena Assens. Foto: Christian Nordholt
61 virksomheder har modtaget Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke 2020. Det er dobbelt så mange som i 2018, da mærkningsordningen startede.

Assens: I 2018 var der 29. I 2019 var der 39. I 2020 er der 61.

Kurven over virksomheder, som har fået Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke må siges at være støt stigende. 61 medlemsvirksomheder modtog under Udvikling Assens' nytårskur i Arena Assens den 10. januar et diplom og en stor klapsalve for deres indsats for social ansvarlighed - også kaldet CSR (Corporate Social Responsibility, red.)

- Vi havde en ambition om 50 virksomheder i år, fortæller Udvikling Assens' direktør, Kristine Lawaetz Lyngbo, stolt.

For at få Social Ansvarlig-mærket skal man som virksomhed opfylde nogle kriterier, for eksempel ansættelse af medarbejdere i fleksjob eller virksomhedspraktik. Det er ikke en guldgrube, forklarer Joakim Johansen, som er administrerende direktør i Finodan, en virksomhed i Assens, der producerer afspærringsmateriel som for eksempel trafikkegler.

I Finodan er der seks ansatte. Heraf er to ansat i fleksjob og en er i jobprøvning. Finodan var derfor en klokkeklar kandidat til Social Ansvarlig-mærket.

- Vi gør det for at hjælpe, og fordi vi har oplevet, at det har fungeret godt. Det er selvfølgelig ikke alt, der er lyserødt, for vi har da haft nogen i jobprøvning via jobcentret, som ikke var det rigtige match, siger Joakim Johansen.

Virksomheden har også tidligere modtaget Social Ansvarlig-mærket uden at skilte med det.

- Men nu vil vi begynde at bruge det på vores hjemmeside, siger direktøren.

Annonce

Social Ansvarlig-mærket

Disse krav skal virksomheder opfylde for at få Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke:

1. Virksomheden skal være medlem af Udvikling Assens.

2. Mindst 10 procent af virksomhedens ansatte skal i indeværende år have været ansat i virksomhedspraktik, løntilskud, fleksjob eller skånejob.

3. Mindst 10 procent af virksomhedens ansatte skal i indeværende år have været i et voksenlærlingeforløb, ordinære lærlinge, ledige ansat i jobrotation, IGU eller EGU samt opkvalificeringsforløb, finansieret af jobcenteret, hvortil der er knyttet virksomhedserklæringer.

Virksomheder med under 10 ansatte skal ikke opfylde både punkt 2 og 3. For virksomheder med over 50 ansatte gælder kun for fem procent af de ansatte.

Kilde: www.socialansvarlig.dk.

Stolt af tre diplomer

Udvikling Assens har omkring 400 medlemsvirksomheder. For at få Social Ansvarlig-mærket kræver det et medlemskab af erhvervsforeningen. Der er virksomheder, der har søgt, men som fik afslag, fordi de ikke opfyldte kravene i år, fortæller Kristine Lawaetz Lyngbo.

Hestenge Consult er en af de virksomheder, der kan sætte tre flueben ud for certificeringen. Direktør Karina Bjerremann har stolt kunne hjembringe sit diplom tre år i træk.

Hestenge Consult beskæftiger sig med personlig og social udvikling, og når direktøren nævner de tiltag, virksomheden gør for social ansvarlighed, skulle man tro, at der ikke er ansat andet end fleksjobbere og virksomhedspraktikanter i Hestenge Consult. Men det er nu ikke rigtigt, siger hun.

- Vi har otte konsulenter og en socialrådgiver på fuld tid ansat, påpeger hun.

Men der er ingen tvivl om, at direktøren er stolt af at tage mennesker under sine vinger, som ikke kan ansættes på ordinære vilkår.

- Vi klækker dem jo ud hos os. Vi har borgere inde, som har det psykisk svært. Nogle af dem kommer i virksomhedspraktik og fleksjob her, siger Karina Bjerremann.

265 personer havde tilmeldt sig Udvikling Assens' nytårskur i år. Foto: Christian Nordholt
Joakim Johansen, direktør i Finodan, har ansat folk i fleksjob og jobafklaring. Foto: Christian Nordholt
Karina Bjerremann, direktør i Hestenge Consult, modtager mærket for tredje gang. Foto: Christian Nordholt
Peter Rosendahl, direktør for Koppenbjerg Emballage, oplever, at virksomhedspraktik via jobcentret er en god måde at se nye medarbejdere an, samtidig med, at man tager socialt ansvar. Foto: Christian Nordholt
Borgmester Søren Steen Andersen (V) holder tale ved nytårskuren. Foto: Christian Nordholt
Udvikling Assens holder nytårskur og uddeler social ansvarlig-mærket - et mærke til lokale medlemsvirksomheder, som udviser social ansvarlighed ved fx at ansætte virksomhedspraktikanter, uddanne elever osv. Der er sket en fordobling af virksomheder, som modtager mærket. Foto: Christian Nordholt
Udvikling Assens holder nytårskur og uddeler social ansvarlig-mærket - et mærke til lokale medlemsvirksomheder, som udviser social ansvarlighed ved fx at ansætte virksomhedspraktikanter, uddanne elever osv. Der er sket en fordobling af virksomheder, som modtager mærket. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce