Annonce
Erhverv

Fordobler antal coronatest: Fynsk firma i parløb med medicinalgigant

PentaBase har i et samarbejde med Novo Nordisk og Rigshospitalet mere end tredoblet kapaciteten for test hos medicinalgiganten. Foto: Christian Nordholt
Et samarbejde mellem den fynske biotechvirksomhed Pentabase, Novo Nordisk og Rigshospitalet har øget coronatest markant hos medicinalgiganten.

Han måtte poste sin desperation på sin egen Facebook-side for at gøre opmærksom på, at hans lille fynske biotechfirma kunne spille en stor rolle for udbredelsen af coronatest i Danmark.

Efterfølgende gav historien om Pentabase genlyd både politisk og i sundhedssektoren, og nu har direktør Ulf Bech Christensen hos den fynske virksomhed i samarbejde med Rigshospitalet og Novo Nordisk tredoblet test-kapaciteten hos medicinalgiganten.

Det fortæller de tre parter fredag i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at Novo Nordisk nu kan gennemføre 6000 corona-test om dagen - mere end end tredobling. Det er ikke mindst resultatet af de bedre og hurtigere test, man kan gennemføre med teknologien fra Pentabase.

Adm. direktør og stifter Ulf Bech Christensen var på Facebook for at gøre opmærksomhed på sin teknologi, før nogen hørte ham - nu er han igen tilbage på de sociale medier. Denne gang for at udtrykke sin stolthed over sine 18 ansattes indsats og samarbejdet med nogle af de helst tunge drenge i pharmaverdenen. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Stolt direktør på sociale medier

Den fynske virksomhed har samarbejdet med Novo siden slutningen af marts, blot få dage efter at Ulf Bech Christensen måtte ty til Facebook for at gøre opmærksom på mulighederne i Pentabase. Hos Novo Nordisk er man ikke i tvivl om, at den fynske virksomhed har spillet en afgørende rolle med den kraftige skalering i antallet af coronatest.

- Vi har øget vores testkapacitet og vores samarbejde med Pentabase kontinuerligt, og det gør os nu i stand til at gennemføre 6000 test dagligt. Pentabase udgør en kompentent og ihærdigt samarbejdspartner, siger vice-direktør for udvikling hos Novo Nordisk, Torben Storgaard Guldberg.

Pentabase har udviklet en metode, så man kan teste tre gange så mange dnaprøver på det samme udstyr. Samtidig reducerer testen brugen af plastic og de vigtige og sparsomme reagenser, fremgår det af pressemeddelelsen fra de tre parter.

Ulf Bech Christensen har tidligere fortalt, hvordan Pentabase selv forventer at kunne gennemføre 10.000 test dagligt i firmaregi i samarbejde med sundhedsmyndighederne.

Direktøren selv var i øvrigt selv tilbage på Facebook og Linkedin fredag, hvor han stolt kunne fortælle om nyheden fra sin egen verden.

- Jeg er stolt af at meddele, at mit team har gjort det igen. I går aftes kunne vi endelig meddele, at vi nu er en betydelig del af skaleringen af testkapaciteten i Danmark for Covid-19, skriver Ulf Bech Christensen på Linkedin og understreger, at han ikke mindst er stolt af samarbejdet med landets største medicinalfirma.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce