Annonce
Sydfyn

Forbrugervalg hos Ærø Vand: - Det er intentionen, at forbrugerne skal være medbestemmende

Der har været forbrugervalg til Ærø Vand to gange tidligere, men bestyrelsen har stadig et kandidatur til gode. Direktør i Ærø Vand, Jesper Teilmann Andersen, håber forbrugerne vil stille op og gøre deres indflydelse gældende. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix 2016
Der er snart forbrugervalg hos Ærø Vand, og det betyder, at forbrugerne kan stille op til en plads i bestyrelsen. Direktøren i Ærø Vand håber på kandidater til valget, selvom ingen forbrugere før har stillet op. Måske har Enhedslisten på Ærø en på vej.

Ærø: Hvert fjerde år afholder Ærø Vand forbrugervalg, hvor to forbrugere i Ærø Vands forsyningsområde har mulighed for at blive valgt ind i bestyrelsen hos vandforsyningen. Det plejer dog ikke at være en særlig stor begivenhed ifølge direktør for Ærø Vand A/S, Jesper Teilmann Andersen.

- De to gange, der har været forbrugervalg, er der ingen, der har meldt sit kandidatur, siger han.

Direktøren håber på, at flere ærøboer vil vise interesse for vandforsyningen i denne valgperiode.

Annonce

- Vi vil gerne have nogle i bestyrelsen, og det er da intentionen med hele lovgivningen, at man gerne vil have, at forbrugeren skal ind og være medbestemmende omkring vandforsyning, spildevand og drikkevand, siger Jesper Teilmann Andersen.

EL prøver at finde kandidat

Lige nu består bestyrelsen af fem medlemmer med Bent Juul Sørensen som formand. Tre medlemmer er fra kommunalbestyrelsen, og derudover er der to sagkyndige, som er valgt af generalforsamlingen. De fem medlemmer bliver suppleret med to forbrugermedlemmer, hvis nogen altså vælger at stille op.

En, som har kritiseret kvaliteten af Ærøs drikkevand, er Alex Suszkiewicz, senest i et læserbrev til avisen. Han vil ikke afvise, at Enhedslisten på Ærø kan finde en kandidat til forbrugervalget.

Alex Suszkiewicz fra Enhedslisten på Ærø har tidligere kritiseret kvaliteten af vand på Ærø

- Vi er opmærksomme på, at der er valg, men vi har ikke besluttet noget, og vi har ikke nogen person på endnu, siger Alex Suszkiewicz, der påpeger, at det ikke bliver ham selv, der kommer til at stille op:

- Jeg gør det ikke, men vi prøver at finde en, der kan stille op. Jeg tør ikke sige noget navn endnu.

Der skal være valg hvert fjerde år. De seneste to valg er der ingen mennesker, som har stillet op. Hvordan kan det være, I ikke har gjort noget de sidste to valgperioder?

- Det ved jeg sgu ikke. Vi er desværre ikke så mange, og vi har gang i så mange ting, så vi har ikke været opmærksomme nok på det. Desværre. Andet kan jeg ikke sige, afslutter Alex Suszkiewicz.

De forbrugervalgte medlemmer vælges for en 4-årig periode, som følger kommunalbestyrelsens valgperiode. Hvis man ønsker at stille op, skal man finde ti stillere, som alle skal være forbrugere af Ærø Vand. Kandidater med stillere skal anmeldes senest den 15. august 2021, og valget afholdes i perioden 26. oktober til 9. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Middelfart

K-politiker i læserbrev: Send udvalg og forvaltning på studietur til Kerteminde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce