Annonce
Sydfyn

Forbrødring i SF kan give bedre dagtilbud

Alice Frederiksen, pædagog og SF'er, har overbevist borgmester Tonni Hansen (SF) om, at dagtilbuddene på Langeland skal have bedre vilkår. Privatfoto
Efter en ophedet debat om dagtilbuddet Rævehøj i Humble nærmer SF-medlemmer sig hinanden. Borgmester er overbevist om, at Langeland Kommune kan gøre det bedre på området.

Humble: Ansættelsen af en ny leder til dagtilbuddet Rævehøj i Humble har i den seneste tid skabt splid internt i SF og bekymring blandt forældre.

Men efter et møde fredag mellem Alice Frederiksen, pædagog og medlem af SF, og Langelands borgmester Tonni Hansen (SF), kan forældre og folkesocialister efter alt at dømme gå på ferie med en god mavefornemmelse.

- Jeg oplevede en borgmester, som var meget forstående og lyttende, siger Alice Frederiksen.

Annonce

Hun gik i rette med borgmesteren, efter hun fik nys om, at han støttede et forslag om at lade skolelederen på Humble Skole stå i spidsen for dagtilbuddet Rævehøj.

Borgmesteren kom i modvind, dels fordi Alice Frederiksen så det som en nedprioritering af dagtilbuddet og dermed en afvigelse fra SF's politik på børneområdet, dels fordi hun mener, at både Rævehøjs børn og personalegruppe i fraværet af en pædagogisk leder ville komme til at lide under den manglende faglighed.

- En leder af et dagtilbud som Rævehøj skal have pædagogisk faglighed, siger Alice Frederiksen, som også har gjort partiformand Jacob Mark opmærksom på sagen.

Ifølge Alice Frederiksen har mødet fredag tvunget borgmester Tonni Hansen på andre tanker.

De forsonende toner vil efter alt at dømme blive taget vel imod hos de forældre, som har frygtet, hvad forslaget ville betyde for personalegruppens og børnenes trivsel.

Med udsigt til, at den kommende leder skulle have administreret skole, børnehave, sfo og to dagplejeinstitutioner har Pernille Visby, som læser til sosu-assistent og har et barn i børnehaven og et i dagplejen, bekymret sig om børnenes trivsel. Når lederen skal løbe hurtigere for at nå sine administrative pligter, smitter det af på pædagogerne, hvilket i sidste ende fører til, at de bruger mindre tid sammen med børnene, mener hun.

- Når man kan se, at pædgagogerne brænder ud, får man sværere ved at aflevere sine børn. Ikke at det er pædagogernes skyld. De er rigtig gode og får det til at fungere. Men hvor længe kan de det, inden de brænder ud? siger hun.

Alice Frederiksen fortæller, at borgmester Tonni Hansen har inviteret hende med til en række møder efter sommerferien.

- Jeg forstod på ham, at han har fået et indblik, som han ikke havde før, siger hun.

Tonni Hansen skriver til avisen følgende i en sms:

- Kommunernes Landsforening har netop indgået en økonomiaftale med regeringen. I den står der i afsnit 8, at vi skal styrke kvaliteten af vores dagtilbud. Jeg har som medlem af KL's bestyrelse været med til at indgå den aftale og føler mig derfor forpligtet til at følge op på den. Når Alice Frederiksen så i vores samtale både kan påvise og overbevise mig om, at vi kan gøre det bedre i Langeland Kommune, tager jeg det til mig. Derfor vil jeg tage det op med SF-gruppen.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Middelfart

Campingvogn stod i flammer, så nabovognene smeltede: - Folk skyndte sig at tømme dem for gasflasker og sikre stedet

Annonce