Annonce
Odense

Forbipasserende bil: Peberspray sprøjtet i ansigtet på tilfældig kvinde

En ung kvinde blev natten til søndag sprøjtet med peberspray i ansigtet, mens hun gik på Klingenberg i det indre Odense. Arkivfoto: Michael Bager
En 23-årig kvinde blev natten til søndag udsat for overfald med peberspray i det indre Odense.

En 23-årig kvinde blev natten til søndag udsat for overfald med en peberspray på åben gade i Odense.

- Det sker tilsyneladende fuldstændigt tilfældigt, siger vagtchef Steen Nyland, Fyns Politi.

Episoden fandt sted klokken 03.28 på Klingenberg i det indre Odense, hvor kvinden kom gående. I det samme kom en bil kørende, men idet, den var ved at passere hende, blev et vindue rullet ned, og en peberspray stukket ud og aktiveret lige i ansigtet for den 23-årige kvinde.

Efterfølgende videoovervågning har afsløret, at der er tale om en mørk bil, men derudover har politiet ikke ret mange andre spor at gå efter.

- Vi vil meget gerne høre fra folk i nattelivet, som har overværet episoden eller som selv har været udsat for det, siger vagtchefen, og opfordrer vidner til at ringe ind til Fyns Politi på telefon 114.

Den overfaldne kvinde har på sin åbne Facebookprofil selv lagt en efterlysning ud med løfte om dusør. Hun skriver blandt andet, at der var tale om en grå mindre Skoda af ældre model, hvor en person havde sin arm ude og sprøjtede hende med peberspray. Skodaen havde følgeskab af en sort BMW.

Peberspray blev ved årsskiftet lovlig i Danmark, men kun ved køb gennem autoriserede forhandlere i Danmark og kun til brug i ens hjem, ikke i det offentlige rum. I modsat fald er det fortsat en overtrædelse af våbenloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce