Annonce
Kerteminde

Forbered jer på besparelser, der kan mærkes: Skolebestyrelse inviterer til møde

Mødet finder sted i gymnastiksalen onsdag aften fra klokken 19. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Onsdag får nuværende og kommende forældre på Marslev Skole mulighed for at blive klogere på, hvordan skolens fremtid ser ud i en tid med besparelser. Bestyrelsen har inviteret til møde for at forberede forældrene på besparelser, der "vil blive mærket".

Marslev: Der skal spares på skoleområdet i Kerteminde Kommune. Konkret hvor pengene skal findes, står dog ikke klart endnu. Der er flere forslag i høring til, hvordan de kan findes. Fra formanden for Marslev Skoles bestyrelse bliver det kaldt "en alvorlig situation", der vil ramme alle kommunes skoler.

Derfor har bestyrelsen inviteret kommende og nuværende forældre til et møde onsdag den 19. juni. Det fortæller formanden, Peter Plenge Wamberg.

- Vi vil gerne informere om den situation, vi er i, og hvordan vi forholder os til det. Det bliver vanskeligt for alle. Med de forslag, der er sendt i høring, er der lagt op til voldsomme ændringer. Med mødet vil vi sikre, at alle forældre er klar over situationen, og hvad der er på spil, siger han.

I skriver i invitationen, at I vil fortælle om den fremtid, I ser for Marslev Skole. Hvad er det for en fremtid?

- Uanset hvad skal der spares. Spørgsmålet er bare, hvordan det skal ske. Det vil komme til at ramme og blive mærket. Der vil være et før og et efter. Og det er noget af det, vi gerne vil fortælle onsdag, siger Peter Plenge Wamberg.

Helt konkret hvad Marslev Skoles bestyrelse har af tanker for fremtiden, og hvor der kan findes besparelser på skolen, holder formanden på nuværende tidspunkt for sig selv.

- Forældrene skal have besked først på onsdag. Men vi vil komme ind på besparelserne. Om vi på onsdag kan sige præcist, hvor og hvordan der kan findes penge, ved jeg ikke, siger han.

Formanden håber på, at de fremmødte går fra mødet med en bedre forståelse for situationen, og hvad der venter, beretter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce