Annonce
Faaborg-Midtfyn

Genbrugsbutikker plaget af tyverier: - Jeg forstår ikke, at folk kan finde på at stjæle fra en velgørende organisation

- Det er bittert at folk stjæler fra os på den måde, siger Lene Friis, der er leder af Danmission-butikken. Foto: Bent Warncke
Danmission i Herregårdscentret fik i sidste uge stjålet værdifulde varer fra lageret - andre af byens genbrugsbutikker er også godt trætte af tyverier.

Faaborg: En lille fint guldornamenteret konsolbord, to lampetter samt et tilhørende spejl.

Det var varer, der i sidste uge forsvandt fra lagerlokalet hos Danmission, der driver genbrugsbutikken i Herregårdscentret. Vel at bemærke uden at der blev afregnet for dem.

Det piner lederen af butikken, Lene Friis.

- Nogen har stjålet dem, og det mest uheldige var, at det var nogle varer, der allerede var solgt. Nu må vi så refundere køberen de 1000 kroner, som tingene var solgt for, fortæller hun.

Hun er både fortørnet men også lidt vred over, at nogen kan finde på det.

- Jeg synes, det er så bittert. Jeg forstår simpelthen ikke, at folk kan finde på at stjæle fra en velgørende organisation som vores, siger Lene Friis.

Tyven(e) er gået ind ad butikkens bagdør til lageret, hvor døren ud mod p-pladsen af og til står åben, for at der kan blive luftet ud i butikken.

- Vi kan så blive nødt til at lade være med at lufte ud, men det er en meget varm butik, vi har, siger Lene Friis.

Annonce
- Folk skal helst kunne have tillid til, at vi passer på de ting, de donerer, siger Lene Friis fra Danmission. Foto: Bent Warncke

Sure sko i prøverummet

Også i den store Røde Kors genbrugsbutik på Torvet er man jævnligt ude for, at folk stjæler. Det fortæller butiksansvarlig Ellen Eriksen.

- Folk stjæler meget mere, end vi regner med, og vi har jo ikke en chance for at kontrollere det. Folk tager nips- og småting og tøj. Men vi kan jo ikke have styr på alle varer i butikken, siger hun.

Personligt overværede hun et tyveri en dag, da en mand havde fundet et strygebræt, som han satte foran kassen.

- Vi gik så ned for at lede efter et strygejern til ham. I mellemtiden gik han så af sted med strygebrættet uden at betale. Jeg måtte gå efter ham ud af butikken og minde ham om, at han vist glemte at betale for det, fortæller hun.

Personalet har også flere gange fundet tøj og sko efterladt i prøverummet - folk har simpelthen fundet noget brugt og er gået ud af butikken med det på og så efterladt det gamle.

Og Ellen Eriksen undrer sig:

- Det undrer mig, at folk kan få sig selv til at stjæle fra en genbrugsforretning, som folk donerer ting og sager til, så vi som frivillige kan skrabe nogle penge sammen til donationer, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce