Annonce
Faaborg-Midtfyn

For tredje gang: Lyngvild åbner Ravnsborg til julemarked

Julemarked hos Jim Lyngvild. Arkivfoto: Lasse Hansen

På markedet kan man se vikingeborgen indefra, opleve verdens eneste gudehov samt den nybyggede, mere end 10 meter høje palisade. Og så kan man naturligvis gå på opdagelse hos de mange udstillere.

Haagerup: Det er efterhånden ved at være en tradition, og igen i år åbner modedesigneren, forfatteren og multikunstneren Jim Lyngvild dørene for publikum til stort julemarked ved Ravnsborg.

Siden det første marked blev holdt i 2015, har interessen været støt stigende, og i 2017 var der hele 16.000 mennesker forbi markedet.

- Det var en helt vild oplevelse sidste år. Vejret var på ingen måde med os, med regn og blæst. Det gav store udfordringer på blandt andet parkeringspladsen. Men folk valfartede hertil alligevel, og med det højeste humør og lysten til at

julehygge med os, siger Jim Lyngvild og fortsætter:

- Vi har med de to årlige markeder skabt en tradition, som mange glæder sig til, inkl. mig selv. Vi har mange gengangere, som man efterhånden får et forhold til. Der er bare en god, afslappet og hyggelig stemning, siger han.

Annonce

Vi har med de to årlige markeder skabt en tradition, som mange glæder sig til. inkl. mig selv. Vi har mange gengangere, som man efterhånden får et forhold til. Der er bare en god, afslappet og hyggelig stemning.

Jim Lyngvild

Banko, foredrag og vikingelejr

Udstillerne kommer fra hele landet. Med sig har de alt fra smykker, tasker, boligdesign, parfume, brugskunst og håndværk til juledekorationer, blomster julepynt mm.

Der vil selvfølgelig også være mulighed for at købe mad og drikke, som kan nydes inde i det store opvarmede telt.

På markedet kan der betales med kontanter og mobilepay.

Sidste års succes med en lille vikingelejr, bliver udvidet med et par ekstra telte.

Julemanden lægger selvfølgelig sin vej forbi Ravnsborg med god mulighed for en lille gave.

Igen i år kan man starte dagen med julebanko både søndag den 2. december og lørdag den 8. december.

Lørdag den 1. december lægger Jim Lyngvild selv ud med foredrag.

Tilmelding til morgenarrangementerne er nødvendigt

Julemarkedet har åbent 1. og 2. december samt 8. og 9. december klokken 10-16.

Entréen er 50 kroner for voksne. For børn mellem to og ni år er prisen 20 kroner. Børn under to år er gratis.

Billetter købes ved indgangen. Billetter til banko og foredrag købes i forsalg via www.jimlyngvild.com/julemarked2018

Ravnsborg ligger på Hågerupvej 33, Korinth.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce