Annonce
Nordfyn

For tredje år i træk kan Fynsk Fodbold Award melde alt udsolgt

Peter A.G. Nielsen var på plakaten ved sidste års Fynsk Fodbold Award i Otterup. Arkivfoto.
Det er blevet en tradition, at den årlige Fynsk Fodbold Award holdes i Otterup.

Otterup: Omkring 570 personer – heraf cirka 500 med relation til de fynske fodboldklubber – har sikret sig billet til Fynsk Fodbold Award, som dermed kan melde alt udsolgt for tredje år i træk til den 25. oktober. DBU Fyn afvikler awardfesten i samarbejde med Albani, Nordfyns Erhverv og Turisme, Albani-fonden, Nordfyns Kommune og Destination Fyn.

- Vi er glade og stolte over, at vi igen kan melde udsolgt så lang tid før festen. Nu glæder vi os bare helt vildt til en sjov aften sammen med en masse frivillige og festlige folk fra den fynske fodboldmuld og selvfølgelig til at hylde de klubber, klubledere, dommere og holdkammerater, der er nomineret til de fem priser, fortæller administrationschef hos DBU Fyn, Claus Gramm Pedersen i en pressemeddelelse.

Awardshowet, der holdes i Otterup Idrætscenter, ledes med kyndig hånd af Heidi Frederikke Sigdal, når priserne skal uddeles i kategorierne Årets Fynske Fodboldklub, Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub, Årets Fynske Fodbolddommer, Årets Fynske Holdkammerat og endelig Årets Fynske Fodboldleder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Assens

Slanger i fokus på Terrariet

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce