Annonce
Odense

For sent til 10. klasse

Chili Mollerup havde håbet at kunne komme til Frankrig på udveksling i dette skoleår, men da hendes karakterer ikke er til det, må hun i stedet tage 10. klasse hjemme i Odense.

Mor mener ikke, kommunen håndhæver loven, når den ikke kan tilbyde hendes datter plads i den 10. klasse, hun ønsker
Kommunen opfordrer datteren til at være opsøgende - især omkring skolestart

Annonce

Odense: Er det nok at kommunen tilbyder en plads i 10. klasse, eller skal man selv kunne vælge, hvor man vil gå i skole?

Denne tvist skiller Marianne Mollerup og hendes 16-årige datter Chili fra uddannelsesvejlederne i Odense Kommune, efter at Chili op til sommerferie mistede den planlagte mulighed for at komme til udlandet.

- Jeg er rystet over, at man ikke kan få sit barn i den 10. klasse, man vil. Alle ønsker, at de unge skal uddannes, og derfor er det ikke til at holde ud, at min datter nu risikerer at spilde et helt år, fordi der ikke er plads til hende på holdet. Inderst inde er jeg jo bange for, at hun taber modet og lysten til uddannelse, siger Marianne Mollerup.

De sidste dage har hun spurgt sig for flere steder, før datteren Chili er endt med at få tilbudt to kommunale skoler, hun finder ubrugelige.

Annonce

Chili vil gerne have sprog

Efter et efterskoleophold på Københavns Idrætsefterskole havde Chili Mollerup set frem til at skulle på udveksling i Frankrig i det kommende skoleår, og indbetalingen til Interstudies var for længst på plads, da foreningen meddelte, at hendes afsluttende eksamenskarakterer efter 9. klasse ikke var gode nok til, at hun kunne blive sendt af sted.

Chili skulle altså finde på noget andet at bruge tiden på indtil næste sommer, og sammen med sin mor besluttede hun at blive i Odense og tage en 10. klasse for at forbedre sit gennemsnit.

- Jeg vil gerne være stewardesse, og da det kræver gode sprogkundskaber, vil jeg gerne have sprog, siger hun.

Derfor blev hun og hendes mor overraskede, da kommunen tilbød hende plads på Erhvervslivets 10. skoleår - en linje, der indeholder to dages undervisning og tre dages ulønnet, praktisk arbejde.

- Kommunen skal tage de unge menneskers ønsker seriøst i stedet for bare at tænke på at fylde hold op. Chili har allerede lønnet arbejde i Bilka, så hvad skal hun med et ulønnet job? Det er mere faglighed, hun søger, siger Marianne Mollerup.

Annonce

Hvad med tilflyttere?

Marianne Mollerup forstår ikke, at kommunen lukker nogle hold for tilgang, før alle har fået plads.

- Hvad nu hvis jeg lige nu flyttede til kommunen med børn, der skulle begynde i 10. klasse? Måtte de så også tage til takke med de restpladser, der var, uanset hvad deres behov måtte være? Det kan ikke være rigtigt, at Odense Kommune gerne vil have vores skattepenge, når vi ikke får bedre muligheder, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce