Annonce
Erhverv

For sårbart at have alle opgaver på én mand

Easywagon sælger flest beboelsesvogne som denne, hvor der er køkken, bad og sovepladser i. - Vi går meget op i at være fleksible, så kunderne kan få indrettet deres vogne efter ønske og behov, fortæller direktør Jack Hansen. Foto: Simple Homes
Easywagon blev etableret for to år siden, og indtil videre har næsten alle opgaver ligget på skuldrene af én person, men det skal der laves om på. - Der skal bygges et rør af mennesker omkring mig, så der er nogen til at rejse mig op, hvis jeg vælter, forklarer direktør Jack Hansen.

TAULOV: Jack Hansen er nødt til at have et visitkort i A4-størrelse, hvis der skal være plads til alle de roller, han har i virksomheden Easywagon. Direktør er Jack Hansens titel hos Easywagon, men han i praksis er han manden, der laver det meste.

Jack Hansen står for kundemøder i Danmark, han er fabrikschef for produktionen i Stettin i Polen, det er ham, der har kontakt til forhandlere i andre lande, og indtil for nylig har han også taget sig af økonomien.

- Sådan vil det nok være i opbygningen af en virksomhed, siger han.

- Det er typisk for en ny virksomhed, at der i begyndelsen ikke er oceaner af penge til at ansætte nogen til alle opgaver, og så er man nødt til at klare det hele selv. Men vi skal til at have fordelt opgaverne på flere personer, for ellers bliver det for sårbart.

Væksten forløber planmæssigt, og det er med fuld fart fremad. Derfor kan Jack Hansen ikke blive ved med at have så mange roller i virksomheden.

Til at begynde med skal der findes én til at tage over på fabrikken i Polen, hvor Jack Hansen opholder op mod 22 dage om måneden. Men det er ikke lige til at lede en dansk virksomhed i Polen, for det er svært at få polsk arbejdskultur til at rime på dansk kvalitet.

Annonce
Direktør Jack Hansen er en travl mand, for han opholder sig mange af månedens dage på Easywagons fabrik i Polen, han står for salg i Danmark, og han er kontaktperson til forhandlerne på de udenlandske markeder. Men det skal der laves om på, for ellers er virksomheden for sårbar, siger han. - Lige nu går det rigtig godt, men det er vigtigt, at virksomheden er rustet til modgang, for den vil komme på et tidspunkt, siger Jack Hansen.Foto: Heidi Juel Skovrider

Unikt branchekendskab

- Du kan ikke have en dansk virksomhed i Polen uden selv at være der. Mange polakker er vant til at sige: Det er da godt nok, men det går ikke, for vi skal levere kvalitet, og vi skal levere til tiden, forklarer Jack Hansen.

- Polakkerne er dygtige håndværkere, så de kan godt levere kvalitet, når de er oplært, men det kræver, at man er til stede. Prisen er et meget afgørende konkurrenceparameter for os, og det er derfor, vi producerer i Polen, men kvalitet og service som at kunne levere hurtigt er også vigtigt.

Jack Hansen har været i branchen i mange år, og derfor kender han både kunder og de markeder, som Easywagon er på. Ud over Danmark er det Norge og Sverige, og for nylig er de tyske og hollandske markeder kommet til. Det giver en udfordring i forhold til at overdrage opgaven omkring salg til andre, fordi Jack Hansen har et unikt branchekendskab og kan svare, når kunderne har særlige ønsker.

- Vi er meget fleksible, og kunderne kan få designet deres egen vogn. Vi har en meget fleksibel arbejdsgang, og det er vi nødt til at have, for ellers er der ikke plads til os i markedet, forklarer Jack Hansen.

- Virksomheden skal udvikle sig på den måde, at vi hele tiden skal lytte til kunderne og gøre det bedre. Men lige nu handler det om, at jeg skal have overdraget nogle af mine opgaver til andre. Ellers er vi for sårbare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce