Annonce
Nordfyn

For meget trafik: Vej ved genbrugsplads spærret for gennemkørsel

Leder af renovation og genbrug Hans Rasmussen fortæller, at der har været drøn på i dagene efter genåbningen tirsdag den 30. marts. Især i weekenden var der mange på kommunens tre genbrugspladser. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Almindevej i Bogense er spærret for gennemkørsel på grund af kø til genbrugspladsen. Leder af renovation og genbrug i kommunen appellerer til, at folk pakker traileren ordentligt og husker det gode humør, når de skal af med affaldet.
Annonce

Bogense: Mandag middag blev Almindevej i Bogense spærret for gennemkørsel på grund af den øgede mængde trafik til genbrugspladsen. Afspærringen kommer til at gælde i genbrugspladsens åbningstider. Beboerkørsel er dog tilladt fra Almindevej/Huggetvej.

- Det er ganske enkelt på grund af den lange kø omkring genbrugspladsen, siger Hans Rasmussen, der er leder af renovation og genbrug i Nordfyns kommune.

Han fortæller samtidig, at det ikke lige nu er på tegnebrættet med lignende tiltag omkring kommunens to andre genbrugspladser i Otterup og Søndersø, selv om der også her er trængsel.

Genbrugspladser på hele Fyn åbnede tirsdag i sidste uge, og flere steder blev der meldt om lange bilkøer. Men det har i højere grad været i de efterfølgende dage, der har været trængsel omkring genbrugspladserne, er Hans Rasmussens oplevelse.

- Den første dag tænkte folk nok, at de ikke skulle af sted, fordi alle andre også gjorde det. Men siden da har der været drøn på – især i weekenden, fortæller Hans Rasmussen og oplyser, at Hjemmeværnet var i Søndersø for at dirigere trafik i weekenden.

Almindevej er spærret for gennemkørsel. Arkivfoto.
Annonce

Pak traileren rigtigt

Direkte adspurgt til den gennemsnitlige ventetid, er det et forsigtigt bud, Hans Rasmussen kommer med.

- Ventetiden svinger meget. Nogle siger en time, men jeg vil umiddelbart mene, det ligger på en halv time. Folk kommer i bølger, så det er svært at sige, hvornår der er bedst at komme, siger han.

Man kan dog selv være med til at nedbringe ventetiden og lette presset. Derfor opfordrer Hans Rasmussen også folk til at pakke traileren ordentligt hjemmefra. Og her kan den gratis app "AffaldNordfyn" bruges. Her er der blandt andet en sorteringsguide, som i sidste ende kan afkorte tiden inde på pladsen.

- På den måde kan man hurtigt få læsset sit affald af og komme ud igen, så den næste kan komme til, siger Hans Rasmussen og kommer også med en appel til folk om at huske det gode humør.

- Vi ser det jo alle steder, at der er nogen, der har det småt med tålmodigheden. Når folk har holdt i kø længe, så går det af og til gå ud over dem i orange tøj, og det er ærgerligt, siger Hans Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce