Annonce
forside

- For meget bøvl med den båd

Havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen skal nu til at slås med Faaborg Værft om ansvaret for Birkholmposten, mange fejl, og han er godt tilfreds med, at kommunen nu har skrottet det uheldssramte skib.

- Nok er nok! Den båd har givet for meget bøvl, siger borgmester om Birkholmposten. Han vil have ansvar placeret.

Marstal/Birkholm: Så er det slut! Ikke mere bøvl med Birkholmposten. Nu må ansvaret placeres for den uheldsramte båd.

Der skal købes en ny båd, som skal være i stand til at sikre birkholmerne en stabil forbindelse til fastlandet.

- Nok er nok! Den båd har altid givet problemer. Alene det seneste år i kommunalt regi har der ikke været andet end bøvl og problemer. Nu må der slåes en streg, fastslår borgmester Karsten Landro (K), som også er formand for Birkholmudvalget, der netop enstemmigt har besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at der købes en anden båd til Birkholm-ruten.

Inden der kan købes et nyt skib, skal ansvaret placeres for Birkholmposten, og det kræver et syn og skøn og formentlig en efterfølgende retssag mod Faaborg Værft, som har leveret Birkholmposten.

- Vi satser på at have fundet en anden løsning inden 1. februar næste år, og indtil da er vi enige med beboerne på Birkholm om, at de får ”en pose penge” - 50.000 kroner for selv at påtage sig persontransport til øen, mens havnens båd Erria sørger for post til Birkholm, fortæller Karsten Landro.

Efter planen skal ruten udbydes både med og uden en fast båd, sådan at en ny entreprenør selv kan lægge tonnage til. Bådføreren skal selv sørge for eventuel afløsning, og i det hele taget skal betingelserne i fremtiden igen være, som de var, før kommunen selv overtog besejlingen i juli sidste år.

Der sigtes dog på, at ansvaret for Birkholmruten i fremtiden placeres hos direktøren for Ærøfærgerne.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag: Tilfreds havnefoged

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce