Annonce
forside

- For meget bøvl med den båd

Havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen skal nu til at slås med Faaborg Værft om ansvaret for Birkholmposten, mange fejl, og han er godt tilfreds med, at kommunen nu har skrottet det uheldssramte skib.

- Nok er nok! Den båd har givet for meget bøvl, siger borgmester om Birkholmposten. Han vil have ansvar placeret.

Annonce

Marstal/Birkholm: Så er det slut! Ikke mere bøvl med Birkholmposten. Nu må ansvaret placeres for den uheldsramte båd.

Der skal købes en ny båd, som skal være i stand til at sikre birkholmerne en stabil forbindelse til fastlandet.

- Nok er nok! Den båd har altid givet problemer. Alene det seneste år i kommunalt regi har der ikke været andet end bøvl og problemer. Nu må der slåes en streg, fastslår borgmester Karsten Landro (K), som også er formand for Birkholmudvalget, der netop enstemmigt har besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at der købes en anden båd til Birkholm-ruten.

Inden der kan købes et nyt skib, skal ansvaret placeres for Birkholmposten, og det kræver et syn og skøn og formentlig en efterfølgende retssag mod Faaborg Værft, som har leveret Birkholmposten.

- Vi satser på at have fundet en anden løsning inden 1. februar næste år, og indtil da er vi enige med beboerne på Birkholm om, at de får ”en pose penge” - 50.000 kroner for selv at påtage sig persontransport til øen, mens havnens båd Erria sørger for post til Birkholm, fortæller Karsten Landro.

Efter planen skal ruten udbydes både med og uden en fast båd, sådan at en ny entreprenør selv kan lægge tonnage til. Bådføreren skal selv sørge for eventuel afløsning, og i det hele taget skal betingelserne i fremtiden igen være, som de var, før kommunen selv overtog besejlingen i juli sidste år.

Der sigtes dog på, at ansvaret for Birkholmruten i fremtiden placeres hos direktøren for Ærøfærgerne.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag: Tilfreds havnefoged

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce