Annonce
forside

- For meget bøvl med den båd

Havnefoged Torben Lunnemann Frederiksen skal nu til at slås med Faaborg Værft om ansvaret for Birkholmposten, mange fejl, og han er godt tilfreds med, at kommunen nu har skrottet det uheldssramte skib.

- Nok er nok! Den båd har givet for meget bøvl, siger borgmester om Birkholmposten. Han vil have ansvar placeret.

Marstal/Birkholm: Så er det slut! Ikke mere bøvl med Birkholmposten. Nu må ansvaret placeres for den uheldsramte båd.

Der skal købes en ny båd, som skal være i stand til at sikre birkholmerne en stabil forbindelse til fastlandet.

- Nok er nok! Den båd har altid givet problemer. Alene det seneste år i kommunalt regi har der ikke været andet end bøvl og problemer. Nu må der slåes en streg, fastslår borgmester Karsten Landro (K), som også er formand for Birkholmudvalget, der netop enstemmigt har besluttet at indstille til kommunalbestyrelsen, at der købes en anden båd til Birkholm-ruten.

Inden der kan købes et nyt skib, skal ansvaret placeres for Birkholmposten, og det kræver et syn og skøn og formentlig en efterfølgende retssag mod Faaborg Værft, som har leveret Birkholmposten.

- Vi satser på at have fundet en anden løsning inden 1. februar næste år, og indtil da er vi enige med beboerne på Birkholm om, at de får ”en pose penge” - 50.000 kroner for selv at påtage sig persontransport til øen, mens havnens båd Erria sørger for post til Birkholm, fortæller Karsten Landro.

Efter planen skal ruten udbydes både med og uden en fast båd, sådan at en ny entreprenør selv kan lægge tonnage til. Bådføreren skal selv sørge for eventuel afløsning, og i det hele taget skal betingelserne i fremtiden igen være, som de var, før kommunen selv overtog besejlingen i juli sidste år.

Der sigtes dog på, at ansvaret for Birkholmruten i fremtiden placeres hos direktøren for Ærøfærgerne.

Læs mere i Fyns Amts Avis torsdag: Tilfreds havnefoged

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce