Annonce
Trekantområdet

For langt til Kolding: DF vil have testcenter til Fredericia

Udsatte borgere skal ikke køre til Kolding for at blive testet for corona. Det bør ske i Fredericia, foreslår DF. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fredericia har en størrelse, der gør, at det burde være muligt at blive testet for corona i byen, mener DF.
Annonce

Opdateret klokken 13.13 med kommentar fra kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe

Fredericia: Der bliver nu gjort et forsøg på at få et center for coronatest til Fredericia.

DF's to byrådsmedlemmer Inger Nielsen og Susanne Eilersen har rejst sagen over for forvaltningen i Fredericia Kommune samt DF's regionsrådsmedlem Carsten Sørensen.

Ønsket kommer blandt andet efter, at antallet af coronasmittede i Fredericia er steget over kort tid. Senest har den ene ejer af værtshuset Bræddehytten fået konstateret Covid-19, og i den forbindelse udtalte han til Fredericia Dagblad, at han havde opfordret sine gæster til at blive testet, men ifølge ham var flere af dem ligeglade og tog blot på andre værtshuse, fordi Bræddehytten holdt lukket.

Annonce

Hensyn til udsatte borgere

- Set i lyset af, hvad der er sket de sidste par dage, så er det det rigtige at gøre. Vi ved alle sammen, at hvis man er socialt udsat, er man ikke så mobil og flytter sig ikke så langt. Hvis vi skal sørge for, at alle skal have en mulighed for at blive testet og tage de forholdsregler, der gælder, skal vi gøre det så nemt som muligt for Fredericia-borgere. Derfor skal vi have et testcenter til byen, siger Susanne Eilersen, der også er formand for sundhedsudvalget.

Men der kan ikke være testcentre alle steder, og der er jo i Kolding. Hvorfor er det ikke godt nok?

- Der er faktisk to i Kolding, på sygehuset og ved storcentret, og det er fuldstændigt fjollet. Hvis de synes, at det bemandingsmæssigt er for meget, må de absolut lukke det ene ned. Fredericia er jo en stor by med mange borgere, så selvfølgelig har vi en størrelse, der berettiger til, at vi også har et testcenter, siger Susanne Eilersen, som forestiller sig et testcenter med mindre kapacitet end de nuværende, og det kan for eksempel ligge ved sundhedshuset.

Annonce

Langstrakt proces

Hun forudser, at coronapandemien ikke er overstået foreløbig, så derfor skal vi vænne os til, at der bliver behov for at blive testet i lang tid endnu.


Vi ved alle sammen, at hvis man er socialt udsat, er man ikke så mobil og flytter sig ikke så langt. Hvis vi skal sørge for, at alle skal have en mulighed for at blive testet og tage de forholdsregler, der gælder, skal vi gøre det så nemt som muligt for Fredericia-borgere.

Susanne Eilersen (DF), formand for sundhedsudvalget


- Det bliver en langstrakt proces. Det er ikke noget, der går over i år. Jeg blev bedt om at tage en test, før jeg skulle til læge, selvom besøget ikke havde noget med corona at gøre, og vi kan ikke bede alle Fredericia-borgere om at tage en test i Kolding, hver gang de skal til læge. Hvis det kun havde været en måned eller tre her i foråret, kunne man måske, men det her kan blive noget vedvarende, siger Susanne Eilersen.

Hvor meget haster det?

- Det haster. Hellere i dag end i morgen, siger DF'eren, som ikke har hørt noget endnu på sin forespørgsel, men hun anser det for sandsynligt, at der kommer et testcenter til Fredericia.

Annonce

Henvendelse sendt videre

Kommunaldirektør i Fredericia Kommune, Annemarie Schou Zacho-Broe bekræfter henvendelsen fra Dansk Folkeparti om et testcenter i Fredericia.

- Det vi har gjort på baggrund af den henvendelse er, at vi har taget den videre til de myndigheder, der varetager opgaven samt træffer beslutning om, hvor mange testcentre, der skal være i Danmark og deres placering, siger kommunaldirektøren.

Hun understreger samtidig, at kommunen også oplever de spørgsmål omkring og den efterspørgsel på et testcenter lokalt.

- Vi hører også, at folk har udfordringer med transport og ventetider rundt omkring, siger Annemarie Schou Zacho-Broe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce