Annonce
Nordfyn

For kun tredje gang siden 1937: Ingen sæsonåbning i Morud Friluftsbad på Grundlovsdag

På en sæson kommer der sædvanligvis 8.500 gæster forbi det 83 år gamle friluftsbad i Morud. Foto: Betty Rasmussen
For måske kun tredje gang siden Morud Friluftsbad åbnede i 1937, er årets sæson ikke skudt i gang grundlovsdag. I Odense åbnede friluftsbadet tidligere på ugen, men nordvestpå spænder coronavirus fortsat ben for svømmetag og vandpjask.
Annonce

Morud: Siden åbningen af Morud Friluftsbad i 1937 er sæsonen med kun ganske få undtagelser skudt i gang på grundlovsdag. Men i år spænder en vis virus ben for den traditionelle åbningsdag, fortæller formand i friluftsbadets bestyrelse, Thomas Skovhus.

- Det får nogle økonomiske konsekvenser. Vi skal jo overholde nogle retningslinjer om to meters afstand mellem svømmere i bassinet og en meters afstand mellem folk på land, og alt det vil nok kræve, som det ser ud lige nu, at vi skal have ekstra personale på arbejde, og økonomien i det ville vi som et lille og selvstændigt friluftsbad ikke kunne bære.

Odense Friluftsbad kunne ellers tidligere på ugen åbne for gæster på Elsesmindevej 50

- Hos os handler det om, at vi ikke vil stille os til ansvar for at overholde de gældende retningslinjer, når vi er lidt tvivlende på, om vi kan overholde dem på grund af økonomien. Så længe vi har den tvivl, så mener vi ikke, det er forsvarligt. Var vi ikke i tvivl, så havde vi åbnet, fortæller Thomas Skovhus.

Bestyrelsesformand i Morud Friluftsbad, Thomas Skovhus, håber, at friluftsbadet kan åbne næste weekend, når forsamlingsforbuddet på 10 personer er hævet. Foto: Betty Rasmussen
Annonce

Håbet er næste weekend

- Det næste er, at vi ikke åbner vores baderum op. Som del af en idrætsforening følger vi retningslinjerne for idrætsforeninger ligesom vi også følger retningslinjerne fra Dansk Svømmebadsteknisk Forenings, og herfra lyder det klart, at man ikke må bruge indendørs baderum.

Hvad skal der så til for, at I kan åbne?

- Forsamlingsforbuddet på 10 er jo et problem for os, og så kunne vi også godt tænke os nogle retningslinjer for, hvordan vi kunne komme til at bruge vores omklædningsrum, for så kunne vi komme til at åbne det hele på nogenlunde normal vis. Baderummene er en vigtig del af vores drift for at overholde Miljøministeriets krav om adgang til offentlige svømmebade.

Normalt kommer der omtrent 8.500 gæster på en "jævnt god sæson" hos Morud Friluftsbad, og Thomas Skovhus ærgrer sig over, at friluftsbadet ikke kunne åbne fredag.

- Det er jo selvfølgelig øv, at vi ikke kunne åbne grundlovsdag, sådan som det ellers altid har været. Det er vist kun sket et par gange før. Men vi følger udviklingen og mødes hver uge for at drøfte mulighederne, fortæller han og tilføjer, at håbet er at åbne i næste weekend.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce