Annonce
Nordfyn

For første gang: Ny ungefestival på Nordfyn afvikles i weekenden

Frivillige unge mennesker sørger for, at Nordfyn nu også får en ungefestival. På lørdag fra klokken 15 til 23 afvikles den for første gang. Det sker på cirkuspladsen i Søndersø. Foto: Privat
På lørdag afvikles UngeFestival 2019 for første gang. Festivalen er målrettet kommunens unge mennesker.

Søndersø: Cirkuspladsen tæt ved omfartsvejen i Søndersø bliver i disse dage omdannet til en festivalplads. Festivalen, der holdes for første gang på lørdag fra klokken 15 til 23, er målrettet unge mennesker.

Arrangøren er Nordfyns Ungeråd. Sarah Bak Jørgensen, formand for Nordfyns Ungeråd, siger følgende om UngeFestival 2019.

- Det er en endagsfestival. I løbet af dagen vil der være seks koncerter - blandt andet fra Holmen Hustlers og Caliber Megs. Udover det kommer der til at være en åben scene, som man mellem koncerterne kan stille sig op på og synge, hvis man har lyst til det.

Formålet med festivalen er at skabe et socialt arrangement for unge mennesker på Nordfyn, som der i den grad mangler.

- Sidste år var vi på Rudme Festival i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi synes, at det var mega fedt, og ville gerne lave noget lignende på Nordfyn, så der komme til at ske noget for de unge i vores kommune, oplyser Sarah Bak Jørgensen.

Annonce
Kasserer Mads Kristensen, formand Sarah Bak Jørgensen og næstformand Victor Thingholm. Nordfyns Ungeråd blev dannet i december 2018, og i weekenden står rådet - med hjælp fra venner - overfor afviklingen af ungefestivalen i Søndersø. Foto: Privat

Sælger ikke alkohol

Cirkuspladsen i Søndersø ligger ret centralt i kommunen, og det nærmest bustoppested er på Sømarksvej - meget tæt på festivalpladsen.

- Vi har lavet en aftale med kommunen om at låne cirkuspladsen, og vi håber på, at det kan blive vores faste lokation, men der skal evalueres efter festivalen, fortæller Sarah Bak Jørgensen.

Som gæst skal du selv sørge for at medbringe øl eller sodavand, da det ikke vil være muligt at købe på festivalpladsen.

- Vi kommer ikke til at sælge noget drikkelse i år, så folk skal selv medbringe. Men det er tilladt at drikke alkohol på pladsen. I forhold til mad sælger vi friturestegte kartofler på pinde, oplyser Sarah Bak Jørgensen.

UngeFestival har fået økonomisk støtte af Nordfyns Kommune, og det er Nordfyns Ungeråd naturligvis glade for.

- Vi har fået midler fra en kulturfond i kommunen – 40.000 kroner. Det er rigtig dejligt, at kommunen har villet hjælpe. Vi har også penge fra vores eget budget i Nordfyns Ungeråd, påpeger Sarah Bak Jørgensen.

Håbet er, at 150 gæster kommer forbi i løbet af lørdagen. Der er fri entre til festivalen. Alle er velkomne. Uanset alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce