Annonce
Fyn

For første gang: Ingen nye smittede på Fyn i en uge

Torsdag kunne Region Syddanmark fortælle, at der ikke længere var nogen covid-19-patienter indlagt på regionens sygehuse, blandt andre Odense Universitetshospital, og torsdag eftermiddag viste den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut, at der ikke er fundet nogen nye smittede i de 10 fynske kommuner de seneste syv dage. Arkivfoto: Michael Bager.
Flest smittede i Odense, men i forhold til indbyggertallet har Svendborg Kommune været hårdest ramt.
Annonce

Fyn: Samtidig med Region Syddanmark torsdag kunne fortælle, at regionens sygehuse var tømt for covid-19-patienter, viste tal fra Statens Serum Institut, at der for første gang, siden seruminstituttet 12. marts begyndte at udgive daglige opgørelser over antal smittede med ny coronavirus, ikke var registreret nye smittede i nogen af de 10 fynske kommuner de seneste syv dage.

På Fyn har der været 491 bekræftede tilfælde af covid-19, hvilket er den fjerdelaveste forekomst i Danmark målt i forhold til indbyggertal. Det svarer til 98,5 smittede pr. 100.000 indbyggere i befolkningen, og det undergås kun af Nordjylland, Østjylland og Sydjylland, hvor henholdsvis 84,1, 81,3 og 74,8 ud af 100.000 borgere har været smittet.

I Nordjylland betyder et udbrud af smitte på et plejecenter i Sindal og på en skole i Hjørring imidlertid, at antallet af nye smittede de seneste syv dage er vokset, og Hjørring har som den eneste kommune i Danmark nu flere end 50 nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

Opgjort på antal smittede har Odense Kommune haft de fleste tilfælde med 237, og derefter følger Svendborg Kommune med 82 bekræftede smittede. Når antallet opgøres i forhold til kommunernes indbyggertal, har Svendborg dog været hårdere ramt end Odense.

I Odense er 1,2 ud af 1000 borgere blevet bekræftet smittet, mens det gælder for 1,4 ud af 1000 i Svendborg.

Tallene for nye smittede opgøres hver dag klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

OB's U19-hold er mestre for første gang i 29 år: Se videoen, hvor guldvinderne hopper i åen

OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce