Annonce
Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Den nye søløve, der skal hedde Pedro, var hurtig til at tage de nye omgivelser i brug. Foto: Nils Svalebøg
For første gang siden 2011 har Odense Zoo fået en hansøløve, som torsdag aften ankom fra en zoologisk have i Stuttgart.
Annonce

En 11 timer lang køretur fra Stuttgart og en overnatning i fremmede omgivelser. Det kunne vel godt tage pippet fra de fleste, især når man er en søløve, der er kendt for at være et lidt forsigtigt dyr.

Men den halvanden år gamle søløvehan, eller snarere unge, der formentlig kommer til at hedde Pedro, er tilsyneladende en både nysgerrig og tillidsfuld størrelse. Pedro ankom til Odense Zoo fra Stuttgart torsdag kl. 19.30. Egentlig var det meningen, at han lige skulle have et par dage i stalden, inden han blev lukket ud i bassinet, men allerede fredag morgen ved ni-tiden blev han lukket ud i bassinet og svømmede rundt, som om han havde boet der hele sit liv.

Et endnu ungt liv for Pedro er halvandet år gammel og langt fra fuldt udvokset. Han bliver først kønsmoden, når han er fire-fem år, fortæller zoo-direktør Bjarne Klausen, mens Pedro var i gang med at undersøge de nye omgivelser.

Dyrepasserne var klar med et par sild, og Pedro optrådte yderst tillidsfuldt, ligesom han havde gjort det under transporten fra Stuttgart. Bagefter fortalte dyrepasserne, at den nye søløve virkede helt afslappet og ikke anspændt i forhold til de nye mennesker.

Nyt sted, nye mennesker, men søløven, der er kommet fra Stuttgart, var yderst tillidsfuld, og det lover godt for den fremtidige træning. Foto: Nils Svalebøg
Annonce

I træning

Pedro vejer 70-80 kilo. Odense Zoos seneste søløvehan var helt oppe omkring 400 kilo, da han var størst, hvilket dog ifølge Bjarne Klausen også var lidt for meget.

- Så det er vigtigt, at dyrepasserne får et godt forhold til ham, mens han endnu er lille, siger Bjarne Klausen, der tilføjer, at den nye søløve heldigvis er vant til at blive trænet i Stuttgart.

Den gamle han blev aflivet i 2011 efter længere tids sygdom, der ikke lod sig medicinere, og siden har der kun været hunner i Odense Zoos søløveanlæg, der sidste år blev moderniseret og udvidet.

- Søløverne har fået dobbelt så meget plads og tre gange så meget dyrevelfærd, siger Bjarne Klausen.

Og det er netop på grund af det nye anlæg, at man atter er klar til at have en hansøløve. Den gamle han blev næsten 22 år gammel, hvor 15-16 år er det normale i naturen, så der skulle være mange gode søløveår i Odense Zoos nye, unge han, der får navnet Pedro, fordi søløverne findes vildt i blandt andet Californien og Mexico, og fordi han skal have et kort og enkelt navn at reagere på under træningen.

Annonce

Adskilt anlæg

For alle eventualiteters skyld var den nedre del af søløveanlægget, hvor Pedro nu residerer, hegnet ekstra ind. I det øvre bassin holder de to hunner på 4 og 14 år til, og de fornemmede tydeligt, at der skete et eller andet nyt i bassinet nedenunder.

Pedro kan ad nogle trappelignende konstruktioner komme op til det øverste bassin, men i første omgang kan han ikke komme ind til de to hunner, idet der vil være en låge imellem dem. Det betyder, at hunnerne og Pedro gradvis kan vænne sig til hinanden, og der kan godt gå et stykke tid, inden lågen bliver lukket op.

Bjarne Klausen fortæller, at søløvehanner i naturen ofte holder sig for sig selv bortset naturligvis fra i yngletiden. Og hvis Pedro og hunnerne falder i hak, går der altså nogle år, inden der eventuelt kan komme unger ud af det. For godt nok optrådte Pedro eksemplarisk, tillidsfuldt og fremmeligt, men som nævnt bliver han først kønsmoden som fire-fem-årig.

Odense Zoos søløveanlæg blev hurtigt taget i brug. Foto: Nils Svalebøg
Den halvandet år gamle søløvehan ankom torsdag aften efter en 11 timer lang tur fra Stuttgart, og var fredag morgen klar til Odense Zoos søløveanlæg. Foto: Nils Svalebøg
Her bliver Pedro for første gang lukket ud i anlægget. Foto: Nils Svalebøg
Zoos to søløvehunner var meget opmærksomme på, at der skete noget i nabobassinet. I første omgang er hunnerne og den nye han adskilt fra hinanden, Foto: Nils Svalebøg
Odense Zoo har ikke haft en søløvehan siden 2011, men nu kan direktør Bjarne Klausen glæde sig over, at der er kommet en ung han.
Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce