Annonce
Odense

For første gang i mere end 1000 år: Politikere holdt byrådsmøde hver for sig

Byrådssalen var helt tom under onsdagens byrådsmøde. På grund af corona-situationen deltog alle politikere i mødet via Skype. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Da de 29 byrådspolitikere onsdag mødtes til byrådsmøde, foregik det i den digitale verden. Aldrig før er et byrådmøde blevet afholdt, uden politikerne har været i samme rum.

Et historisk byrådsmøde i en historisk tid.

Selv om byrådets 29 medlemmer onsdag helt som planlagt traf beslutninger om alt fra inklusionsmillioner over kystbeskyttelse til kommunal lånegaranti, så var byrådssalen tom og tyst. Ingen debatterende politikere, ingen embedsmænd i logen, ingen nysgerrige tilhørere.

På grund af risikoen for corona-smitte blev de politiske diskussioner nemlig taget over Skype-forbindelser, kun med lyd og med byrådsmedlemmerne siddende hjemme.

- Velkommen til en verdenshistorisk begivenhed i Odense, sagde borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ved byrådsmødets begyndelse.

- Det er første gang i Odenses over 1000 år gamle historie, at byrådet ikke er i samme rum til et byrådsmøde, og jeg tror, vi alle sammen er lidt spændte på, hvordan det skal gå.

Sammen med stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen og byrådssekretær og juridisk chef Karina Elbrønd befandt borgmesteren sig som den eneste på rådhuset.

- Vi er tre, der sidder i samme lokale, men med behørig afstand. Der kan blive brug for, at vi taler sammen undervejs, så jeg som mødeleder drager de korrekte konklusioner, forklarede Rahbæk Juel inden mødet.

Ud over lidt indledende, tekniske vanskeligheder med at få Tommy Hummelmoses (K) stemme igennem forløb mødet uden store bump. Flere politikere bad undervejs om ordet - og fik det - men talerne og indlæggene var umiddelbart kortere og færre, end de ofte er i byrådssalen.

Annonce

Ganske godt møde

Efter en times tid var byrådet nået forbi alle dagsordenes 11 punkter, og Peter Rahbæk Juel kunne konkludere:

- Det er gået ganske, ganske godt.

Alle medlemmer af byrådet havde da også på forhånd haft mulighed for at øve sig, da ugens møder i de politiske udvalg også blev afholdt via Skype, ligesom flere af de politiske partier har haft gruppemøder online.

Alligevel lagde borgmesteren ikke skjul på, at han, også når det gælder byrådsmøderne, ser frem til normaliserede tilstande.

- Jeg glæder mig, til vi igen kan mødes fysisk, sagde han til byrådet.

- For jeg savner hver og en af jer.

Næste byrådsmøde er 29. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce