Annonce
Nordfyn

For første gang: Gods slår dørene op til klassisk koncert og foredrag

Mellem Søndersø og Morud kan du finde Margård Gods. Arkivfoto: Lasse Hansen

Søndersø: For første gang åbner herregården Margård dørene til foredrag og en klassisk koncert i regi af Syddansk Musikfestival. Det sker søndag 16. september kl. 15.

Programmet indledes med et foredrag af Dorthe Møller, som fortæller om stedets historie, hvis ejerkreds kan føres tilbage til begyndelsen af 1300-tallet. Den nuværende hovedbygning blev opført i 1725 af Johan Gottfried Rosenberg, som også stod bag genopbygningen af Gråsten slot, og stedet er stadig fyldt med originale rokokodetaljer.

Tværfløjtens kernerepertoire er fransk kammermusik, og dette har Duo Zielkova fordybet sig i. Duo Zielkova består af Bettina Zielke, fløjte, og Julia Tabakova, klaver., og de tilbyder et velklingende program på højeste niveau bestående af værker af bl.a. franske komponister.

Men nordiske komponister er også repræsenteret i programmet - f.eks. Carl Nielsen og Edvard Grieg.

Danske Bettina Zielke er i dag fast fløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun ofte har optrådt som solist. Hun har også deltaget i nationale og internationale kammermusikkonkurrencer og vundet flere priser.

Julia Tabakova er født og opvokset i det nordlige Ukraine, og beskæftiger sig i dag med alt fra kammermusik og opera til kirkemusik. Hun haroptrådt som solist ved koncerter i det meste af Europa.

Billetter kan købes på www.syddanskmusikfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce