x
Annonce
Udland

Norge bekræfter første coronatilfælde

Terje Bendiksby/Ritzau Scanpix
En kvinde i Nord-Norge, som har været i Kina, er testet positiv for coronavirus i Norge.

For første gang er det nye coronavirus onsdag påvist i Norge. En kvinde fra Tromsø i Nord-Norge, som har været i Kina, er testet positiv for virusset.

Annonce

Det bekræfter Det Norske Institut for Folkesundhed (FHI) på en hasteindkaldt pressekonference onsdag aften.

Den smittede kvinde menes ikke at udgøre en smitterisiko.

- Personen isoleres hjemme hos sig selv efter at være kommet hjem fra Kina i weekenden, meddeler Line Vold, som er afdelingsinspektør i instituttet, som er et regeringsorgan og et forskningsinstitut.

- Personen er frisk og udviser ingen symptomer. Der er tale om svagt positivt prøveresultat. Vi vurderer, at smitterisikoen som meget lidt sandsynlig, siger hun videre.

En tidligere analyse var negativ.

- Analysemetoden er så følsom, at den også kan påvise døde virus, siger Vold.

FHI er Norges nationale institut for folkesundhed og er underlagt sundhedsministeriet.

Frem til tirsdag var der taget 100 prøver hos nordmænd, som kunne være smittet. Virusset er ikke blevet påvist hos nogen af dem.

Der arbejdes i Oslo med en opsporing af mulige kontakter, som den smittede har haft.

Kvinden har været i udbrudsområdet ved Wuhan i Kina.

Tidligere onsdag blev det kendt, at en nordmand, som studerer i Firenze i Italien, er indlagt på sygehus med coronasmitte. Personen har milde symptomer.

De seneste dage er virusset konstateret spredt til flere europæiske lande.

Tre nordmænd blev fredag hentet hjem fra Wuhan i Kina. Dagen efter meddelte sundhedsministeriet, at ingen af dem var smittet.

Vold ønsker ikke at svare på, om kvinden, som nu er bekræftet smittet, var blandt de tre, som blev hentet hjem fra Kina.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce