Annonce
Sydfyn

For få børn: Oure Friskole lukker deres børnehave og vuggestue

Skoleleder Rasmus Vincent fortæller, at man har været nødt til at lukke børnehaven og vuggestuen, der er tilknyttet Oure Friskole. Der er ikke nok børn, lyder begrundelsen, og fra 30. juni er begge dele lukket. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det kan ikke løbe økonomisk rundt at drive børnehave og vuggestue på Oure Friskole, der nu har valgt at lukke den del af institutionen. Tre medarbejdere er fyret.
Annonce

Oure: - Vi har haft en revisor på sagen, og det viste sig ikke at kunne løbe rundt.

Sådan lyder det fra skoleleder på Oure Friskole, Rasmus Vincent, der kan fortælle, at skolens tilknyttede børnehave og vuggestue fra tirsdag 30. juni ikke længere eksisterer.

For få børn i både vuggestuen og børnehaven lukker friskolens afdeling for de mindste, lyder det fra skolelederen.

- Det handler om faldende børnetal. Der har ikke været nok søgning til det, og det kan mærkes i en lille institution som vores, siger Rasmus Vincent og fortæller, at revisor og bestyrelsen derfor tog den nødvendige beslutning om at lukke begge dele.

Der var omkring 15 børn, de ni er startet i før-skole, hvilket efterlod i alt seks børn tilbage i både børnehave og vuggestue.

- Vi er super kede af, at det er sådan, det er. Det er lidt kynisk, men det handler om røde eller sorte tal, og det kan ikke køre rundt. Det er ikke noget, jeg er glad for, men det er nødvendigt, siger skolelederen.

Annonce

Tre er fyret

Hvorfor det er endt sådan, at ikke flere børn kommer til Oure Friskole, har Rasmus Vincent, skolens bestyrelse og medarbejdere da også vendt og drejet.


De har taget det rigtig pænt, de kunne også godt se skriften på væggen. Alle kan næsten regne ud, at der skal et vist antal børn til. Men vi er kede af det, for det er gode kollegaer, vi siger farvel til,

Rasmus Vincent, skoleleder, Oure Friskole


- Men det er svært at blive klog på, hvad det kan skyldes. Vi er ikke kommet på noget konkret svar, andet end at vi har oplevet en faldende søgning. Vi har forsøgt at reklamere, men der har nok ikke været børn, og med en kommunal børnehave på den anden side af vejen, er det måske et langskud for os, mener Rasmus Vincent.

Lukningen af friskolens børnehave og vuggestue har også ført tre fyringer med sig: En afdelingsleder og to pædagoger.

- De har taget det rigtig pænt, de kunne også godt se skriften på væggen. Alle kan næsten regne ud, at der skal et vist antal børn til. Men vi er kede af det, for det er gode kollegaer, vi siger farvel til, lyder det fra Rasmus Vincent.

Billedet her er fra da børnehaven på Oure Friskole åbnede tilbage i 2008. Den nye børnehave blev dengang åbnet med børnekræmmermarked. Foto: Michael Bager
Annonce

Skal tænke kreativt

Ifølge skolelederen er forældrene blevet varslet, og de har derfor allerede flyttet deres børn til andre institutioner.

Synergien og det naturlige skrift, der var på Oure Friskole fra børnehave til skole, bliver af gode grunde ikke lige så glidende fremover.

- Det betyder, at vi skal til at være endnu mere kreative for at få 0. klasse-børn ind. Det er en opgave, som vi organisationen har: At gøre børnefamilier opmærksomme på, at vi er et godt skoletilbud, fortæller Rasmus Vincent.

De tomme lokaler skal nu i stedet bruges til skolens sfo, og de nuværende sfo-lokaler håber skolen, de kan leje ud.

- Skal vi tale om, at noget er godt, så er det en voldsom opgradering af sfo'en, mener Rasmus Vincent.

Han udelukker dog ikke, at der engang i fremtiden kan blive brug for friskolens børnehave og vuggestue igen.

- Hvis børnetallet stiger, er vi villige til at åbne igen. Tiden er bare ikke til det nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce