Kerteminde: For et år siden landede Fjernøsten i Vestergade i Kerteminde, da den asiatiske restaurant Phi Phi Kerteminde åbnede.
Når den vietnamesiske kok, Phong Thanh, der er medejer af restauranten, ser tilbage på det år, der er gået, er det med tilfredshed.
- Med de omstændigheder, vi har haft det seneste år, er det gået godt, fastslår han.
Her henviser kokken og indehaveren af restauranten til det bump, der kom kort efter, at restauranten havde sagt: Så er der åben.
For en ny nedlukning af Danmark på grund af stigende smitte af Covid-19 ramte i december. Det betød, at restauranten ikke måtte lukke gæster ind, men måtte nøjes med at sælge takeaway.
Faktisk var landets restauranter tvunget til at have lukket for indendørsservering frem til 21. april.
Phong Thanh, medejer af Phi Phi KertemindeVi skiller også ud med vores koncept og med det asiatiske mad, vi laver. Det vil folk gerne køre efter.
- Sådan noget har jeg jo aldrig prøvet før, siger Phong Thanh, som også er manden bag Aiko Sushi.
Folk kommer udefra
Han synes udelukkende, at folk har taget positivt imod restauranten i Kerteminde.
- Vi skiller også ud med vores koncept og med det asiatiske mad, vi laver. Det vil folk gerne køre efter, siger han.
- Det kan vi også se på vores bookinger, og i det bagland, vi har omkring Kerteminde, oplever vi selvfølgelig også, at der kommer sejlere og turister.
Han erkender, at han kan være lidt bange for at begå hybris ved at fortælle, hvor godt det går lige nu efter den sidste nedlukningen. For på mandag er der varslet nye restriktioner.
- Men vi følger med og rider på bølgen. Så må vi tage det sure med det søde. Vi er parate til, at det værste kan ske. Sådan har jeg det ofte. For så får man det positive ud af det, og det vigtigste er jo også bare, at der er styr på folks sundhed, understreger han.