Annonce
Odense

For en sikkerheds skyld: Odense Kommune sender seks ansatte i corona-karantæne

Det er slut med at give håndtryk og afholdelse af arrangementer med mange mennesker i Odense Kommune, der tager alle forholdsregler for at undgå spredning af corona-virus. Derfor er seks medarbejdere også sendt i forebyggende karantæne. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Odense Kommune skærper indsatsen mod spredningen af corona-virus blandt borgere og ansatte. Derfor er seks ansatte sendt hjem, og alle arrangementers afholdelse er til vurdering.
Annonce

Ophold i nogle af de områder i verden, hvor corona-virus er i stort udbrud, koster nu seks ansatte i Odense Kommune 14 dage i hjemmekarantæne.

Det oplyser Odense Kommune i kølvandet på, at sundhedsmyndighederne og regeringen fredag kraftigt opfordrede danskere til at tage alle forholdsregler for at undgå, at corona-virus spreder sig i Danmark, som det er sket i andre lande.

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) understreger, at hjemsendelsen af medarbejderne, som alle er ansat i Ældre- og Handicapforvaltningen, sker som forebyggelse.

- Vi har ikke nogle, der er smittede, men vi har sendt seks medarbejdere i forebyggende karantæne, fordi de har været i områder, hvor der har været smitte. De viser ingen tegn på at være smittede. Vi gør det for at være på den sikre side, siger borgmesteren og remser den hovedtælling, som kommunen har lavet i weekenden, op:

- Der er 7800 ældre i Odense, og vi har 3000 ansatte, som tager sig af dem. Oven i det er der mange tusindene sundhedsfaglige medarbejdere fra OUH, som bor i Odense, og derfor er det et fælles ansvar, at vi hver især gør, hvad vi kan for at forhindre, at smitten ikke spreder sig unødigt hurtigt.

- Det er det, det handler om. Får virus først bid i sundhedspersonalet, er risikoen for, at den koster dødsfald, større. Ikke så meget for sundhedspersonalet, men for dem, det har kontakt til, siger Peter Rahbæk Juel.

- Vi har ikke nogle, der er smittede, men vi har sendt seks medarbejdere i forebyggende karantæne, fordi de har været i områder, hvor der har været smitte.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S)

Annonce

Aflysninger i vente

Derfor er karantænen ikke det eneste forebyggende skridt, Odense Kommune tager.

Alle arrangementer i marts med kommunal medvirken og flere end 1000 deltagere er eller vil blive aflyst. Udover det er vi også gået i gang med at gå alle andre arrangementer - også dem med færre end 1000 deltagere, vi er involveret i, igennem for at vurdere, hvad det er for en målgruppe. Er det ældre, der er med? Er der noget personale, vi skal beskytte ekstra? Er der nogle fysiske forhold omkring arrangementet, som kan gøre, vi skal aflyse det?

- Det mest sandsynlige er derfor, at odenseanerne vil opleve, at kommunen vil aflyse andre og mindre arrangementer i den kommende uge. Lige nu går forvaltningerne arrangementerne igennem, og vi melder ud til dem, det vedrører, så snart vi har truffet en beslutning, lyder det fra borgmesteren, der også fortæller, at kommunalt ansatte og politikere ikke længe vil trykke hånd, når de møder borgere.

Annonce

Ude af proportion

Peter Rahbæk Juel forstår, hvis nogle bliver irriterede over aflysninger og de skærpede kommunale forholdsregler.

- Det er klart, at hvis man havde glædet sig til at skulle til en koncert eller en fodboldkamp, så er man irriteret over, at man ikke kan det. Men vi gør det for at sikre, at vi værner om de ældre, de syge og det sundhedspersonale, vi er afhængige af ikke bærer smitten ind til dem, der er sårbare, men som også skal være der, hvis nu smitten spreder sig og bliver til en epidemi. Så er vi afhængige af, at vi har et intakt sundhedsvæsen.

- Jeg ved, der er mange, som kan synes, det er ude er proportion, men i og med det er en sygdom, vores immunforsvar ikke kender, så har dem, der er syge i forvejen eller er aldersvækkede, ikke noget at stå imod med, siger Peter Rahbæk Juel.

Odense Kommune vil opretholde det skærpede fokus, så længe sundhedsmyndighederne anbefaler det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce