Annonce
Assens

For anden gang på to dage: Borger tilbageholdt spritbilist

En 58-årig mand fra Tommerup-området blev mandag aften taget for spirituskørsel på Appevej. Arkivfoto: Michael Bager
Mandag aften blev en spritbilist anholdt af politiet, efter en vågen borger havde fulgt efter personen i sin bil.
Annonce

Tommerup: For anden gang på to dage har en vågen borger tilbageholdt en spritbilist.

Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport og fortæller politikommissær Anders Lundegaard.

Søndag aften stoppede en borger en 60-årig mand på Fakta i Tommerups parkeringsplads, fordi han mistænkte, at den 60-årige var fuld bag rattet. Mandag aften var den så gal igen uden for selvsamme Fakta-butik.

Her blev en 58-årig mand fra lokalområdet observeret vaklende fra butikken til sin bil. Borgeren, der fattede mistanke mod manden, besluttede sig for at følge efter bilen, der slingrede, og tilkaldte politiet.

- På et tidspunkt holder spritbilisten ind til siden, og så kørte anmelderen op og tilbageholdt spritbilisten, indtil politiet ankom, fortæller politikommissær Anders Lundegaard.

Annonce

Anmelder holdt øje

Da politiet ankom, blæste den sigtede over det tilladte, og han blev anholdt, så der kunne tages blodprøve.

Anmelderen gjorde det rigtige i at kontakte politiet, dirigere betjentene hen til stedet og ved at blive ved spritbilisten og holde øje med, om personen indtog alkohol, mens han holdt stille, mener Anders Lundegaard. Men man skal kun tilbageholde en spritbilist, hvis man føler, at man kan håndtere situationen, understreger politikommissæren.

- I går havde vi en – faktisk også i en Fakta-butik (den førnævnte episode fra i søndags, red.) - der også ser én vakle ud med en flaske vin og standser ham ude på parkeringspladsen. Der opstår en lille smule håndgemæng, og det er jo en vurdering af situationen hver gang, om man mener, at man kan magte det eller ej, siger Anders Lundegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce