Annonce
112

For anden dag i træk: Politiet standser stribevis af narkobilister

Yderligere fire bilister og en knallertkører blev onsdag eftermiddag og aften sigtet for at køre i påvirket tilstand i Odense. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM.
Tirsdag aften fik politiet i Odense standset fire bilister, som alle var påvirket euforiserende stoffer. Onsdag havde politiet samme nedslående resultat i sine kontroller.
Annonce

Odense: Det er farligt og ligesom spirituskørsel ulovligt at køre en bil eller på knallert, hvis man har indtaget hash eller andre former for narkotika. Det fik betjente fra Fyns Politi onsdag flere lejligheder til at forklare trafikanter i Odense.

Inden for en time onsdag eftermiddag standsede patruljer i Færøgade og Nansensgade i det indre Odense samt på Hindehøjen mellem Vollsmose og Skibhuskvarteret tre personer, som enten sad bag rattet i en bil eller kørte på en knallert, selvom en narkometertest viste, at de var påvirket.

Onsdag klokken 21.36 blev endnu en mand standset på parkeringspladsen ved Thriges Plads i Odense og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Manden var desuden i besiddelse af stoffer, oplyser Fyns Politi.

Tre timer senere standsede en patrulje en bil på Stærmosegårdsvej. Bag rattet sad en mand, som efter en test med et narkometer fik besked på at lade bilen stå.

De fem sigtelser inden for ni timer føjer sig til de fire sager om narkokørsel, som politiet skrev tirsdag.

FAKTA Et narkometer tester for disse stoffer

  • Kokain
  • opiater (heroin)
  • benzodiazepiner (medicin)
  • cannabis
  • amfetamin
  • methamfetamin

Er testen positiv, skal der tages tre blodprøver, hvorfra der udregnes et gennemsnit. Gennemsnittet bliver frataget en procentdel, som man kender det fra fartkontroller, for at fjerne enhver form for tvivl.

Ved alle stoffer, undtaget cannabis, mister man kørekortet, hvis man bliver testet positiv. Ved cannabis kommer det an på, hvor høj koncentrationen er i blodet. Straffen kan være alt fra et klip i kortet til en betinget og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Annonce

Politiet standser flere narkobilister

Fra 2015 til 2018 er antallet af sigtelser for kørsel under indflydelse af euforiserende stoffer eller medicin kun steget. I 2015 blev 5729 personer sigtet, mens tallet i 2018 endte på 8494. En del af stigningen kan hænge sammen med flere og/eller mere effektive kontroller.

Antallet af sigtelser for spirituskørsel har ligget mere stabilt i den samme fireårige periode - i 2015 blev 7598 sigtet for spirituskørsel, og i 2018 var tallet 7391. Politiet standsede med andre ord langt flere narkobilister end spirituspåvirkede bilister.

Der er endnu ikke opgjort tal for 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce