Annonce
Faaborg-Midtfyn

For 10. gang løbes Stiftens Etape LØB i Faaborg

Motionsløberne skal naturligvis rundt om Sundet.

Faaborg: Vejrudsigten ser hæderlig ud med ca. otte plus grader, let vind og udsigt til et solstrejf, så hvad holder dig fra at deltage i søndagens arrangement, hvor der også er mulighed for de helt unge løbere, da der er indlagt et børneløb, som en del af arrangementet, der ud over dette tilbud kan tilbyde distancer på 8 og 13 km på smukke og udfordrende ruter.

Ruten her i Faaborg giver deltagerne fuld valuta i udfordringer. Efterårets farver er desværre ved at være blæst bort, men turen rundt om Sundsøen, er stadig et flot skue. De to ruter ved 2. etape af Stiftens Etape LØB begiver sig ud på det der blev kåret til Danmarks bedste motionsrute i 2007, kombineret med en lang stigning op ad Smedebakken, for den lange rutes vedkommende, et spændende nedløb mod Gymnasiet venter også de mange deltagere. Desuden passeres Kaleko Mølle, Promenaden og Faaborg Havn. Der løbes også gennem den gamle bydel og Den Voigtske Gård. Ubetinget den smukkeste af de 5 etaper, der er en del af Stiftens Etape LØB, der løbes over 5 søndage i november til marts. Ruten i Faaborg er en skøn blanding af byløb, trailløb og crossløb.

"Stiftens Etape LØB afvikles for 10. gang med etaper i 5 byer og med 5 klubber involveret i samarbejdet om afviklingen. I Faaborg er det Faaborg Ski og Motionsklub, der er medarrangør og garant for de spændende og udfordrende løbsruter" fortæller Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon, som er koordinator og idémand bag etapeløbet. 1. etape blev løbet i Odense i starten november og efter nytår løbes der i Assens, Bogense og Nyborg.

Største hold som deltager i 20. udgave af Stiftens Etape LØB inviteres på besøg og rundtur ved en af arrangementets sponsorer - Bryggeriet Vestfyen.

Annonce

Kom og hep på løberne

Med lidt planlægning, kan den enkelte tilskuer nå at se løberne passere flere steder på ruten så kom og hep på løberne på søndag kl. 11, hvor deltagerne på den lange distance sendes af sted. 2 minutter senere er det deltagerne på 8 km distancens tur til at få pulsen løftet.

Stiftens Etape LØB er 5 enkeltarrangementer, som sammen bliver til et etapeløb. Det er ved hvert arrangement muligt at deltage i den aktuelle etape, da der er individuelle resultater og diplomer til alle deltagere efter hvert løb. Skulle du have lyst til at deltage, kan eftertilmelding ske på startstedet - Forum Faaborg på løbsdagen kl. 9.30 - 10.45. Der er start kl. 11. Det er også muligt at tilmelde sig on-line frem til fredag kl. 10 på www.hcamarathon.dk - hvor der kan findes yderligere oplysninger om arrangementet.

Trafikken i Faaborg I tidsrummet mellem kl. 11.20 - 12.00 vil der være løbere i centrum af Faaborg, så bilister bedes af hensyn til løbernes sikkerhed være ekstra opmærksomme. Det er specielt i gaderne: Odensevej, Nørregade, Vestergade, Østerbrogade, Chr. IX´s Vej og Klostergade. Stiftens Etape LØB er for alle under mottoet: Hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer, hvilket giver plads til både den mindre aktive løber som den meget aktive løber i alle aldre.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nedlukning er godt for noget: Langt færre fynboer ender på skadestuen

Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Middelfart

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Annonce