x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

For 10. gang løbes Stiftens Etape LØB i Faaborg

Motionsløberne skal naturligvis rundt om Sundet.

Faaborg: Vejrudsigten ser hæderlig ud med ca. otte plus grader, let vind og udsigt til et solstrejf, så hvad holder dig fra at deltage i søndagens arrangement, hvor der også er mulighed for de helt unge løbere, da der er indlagt et børneløb, som en del af arrangementet, der ud over dette tilbud kan tilbyde distancer på 8 og 13 km på smukke og udfordrende ruter.

Ruten her i Faaborg giver deltagerne fuld valuta i udfordringer. Efterårets farver er desværre ved at være blæst bort, men turen rundt om Sundsøen, er stadig et flot skue. De to ruter ved 2. etape af Stiftens Etape LØB begiver sig ud på det der blev kåret til Danmarks bedste motionsrute i 2007, kombineret med en lang stigning op ad Smedebakken, for den lange rutes vedkommende, et spændende nedløb mod Gymnasiet venter også de mange deltagere. Desuden passeres Kaleko Mølle, Promenaden og Faaborg Havn. Der løbes også gennem den gamle bydel og Den Voigtske Gård. Ubetinget den smukkeste af de 5 etaper, der er en del af Stiftens Etape LØB, der løbes over 5 søndage i november til marts. Ruten i Faaborg er en skøn blanding af byløb, trailløb og crossløb.

"Stiftens Etape LØB afvikles for 10. gang med etaper i 5 byer og med 5 klubber involveret i samarbejdet om afviklingen. I Faaborg er det Faaborg Ski og Motionsklub, der er medarrangør og garant for de spændende og udfordrende løbsruter" fortæller Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon, som er koordinator og idémand bag etapeløbet. 1. etape blev løbet i Odense i starten november og efter nytår løbes der i Assens, Bogense og Nyborg.

Største hold som deltager i 20. udgave af Stiftens Etape LØB inviteres på besøg og rundtur ved en af arrangementets sponsorer - Bryggeriet Vestfyen.

Annonce

Kom og hep på løberne

Med lidt planlægning, kan den enkelte tilskuer nå at se løberne passere flere steder på ruten så kom og hep på løberne på søndag kl. 11, hvor deltagerne på den lange distance sendes af sted. 2 minutter senere er det deltagerne på 8 km distancens tur til at få pulsen løftet.

Stiftens Etape LØB er 5 enkeltarrangementer, som sammen bliver til et etapeløb. Det er ved hvert arrangement muligt at deltage i den aktuelle etape, da der er individuelle resultater og diplomer til alle deltagere efter hvert løb. Skulle du have lyst til at deltage, kan eftertilmelding ske på startstedet - Forum Faaborg på løbsdagen kl. 9.30 - 10.45. Der er start kl. 11. Det er også muligt at tilmelde sig on-line frem til fredag kl. 10 på www.hcamarathon.dk - hvor der kan findes yderligere oplysninger om arrangementet.

Trafikken i Faaborg I tidsrummet mellem kl. 11.20 - 12.00 vil der være løbere i centrum af Faaborg, så bilister bedes af hensyn til løbernes sikkerhed være ekstra opmærksomme. Det er specielt i gaderne: Odensevej, Nørregade, Vestergade, Østerbrogade, Chr. IX´s Vej og Klostergade. Stiftens Etape LØB er for alle under mottoet: Hurtigt eller langsomt - en kilometer er en kilometer, hvilket giver plads til både den mindre aktive løber som den meget aktive løber i alle aldre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce