Annonce
Sydfyn

Forøger markedet med en tredjedel: 15 nye byggegrunde til salg i Rantzausminde

Der er blevet udstykket 15 nye byggegrunde i Vædderen i Rantzausminde. Pressefoto.
15 nye grunde er blevet udstykket i Rantzausminde og forventes at kunne blive bebygget fra efteråret 2019. Én er allerede solgt, fire er reserveret og ti er stadig til salg, men der er stor efterspørgsel på byggegrunde i Svendborg, fortæller ejendomsmægler.

Svendborg: Der er byggefeber i Svendborg. Denne gang er det i Rantzausminde, hvor 15 nye byggegrunde er sprunget frem. De nye byggegrunde kommer til at øge udbuddet i kommunen med omkring en tredjedel. Det fortæller ejendomsmægler Kim Thomsen fra Estate Andersen & Thomsen.

- Udbuddet af grunde i Svendborg er meget lavt, så det er tæt på, at man forøger det med en tredjedel ved at sætte disse til salg. Hvis man kigger på hele Svendborg Kommune og udelukker dem i Tankefuld, som jo ikke er så store og også har nogle andre krav, er der ikke mere end nogle og 20 grunde til salg i Svendborg, og det er inklusiv dem, der lige er blevet sat til salg på Thurø, forklarer han og henviser til de 17 byggegrunde, der er udstykket ud fra en stor landejendom nær Gambøt lystbådehavn på Thurø.

Det er advokat Søren Ole Knudsen, der med Udstykningsselskabet 22A, Egense, ejer grunden og nu har besluttet udstykke og sætte de ledige byggegrunde i Vædderen i Rantzausminde til salg i maj.

I starten af 00'erne blev de første 14 byggegrunde i Vædderen solgt og bebygget, og nu kommer altså anden etape med 15 nye ejendomme.

Annonce

Børnefamilier søger hjem

Ud af i alt 15 byggegrunde i Vædderen i Rantzausminde er én grund allerede solgt. Af de 14 resterende grunde er fire reserveret, og der er derfor endnu 10 byggegrunde til salg.

Grundene ligger på mellem 812 til 1130 kvadratmeter, og størrelserne samt de færre krav, der er at finde på de private grunde, gør dem særlig attraktive, mener Kim Thomsen.

- De store problemer, der har været med Tankefuld og de kommunale grunde, der er blevet udbudt, har været størrelsen og kravene. Her er det, hvad markedet efterspørger, mener han.

Grundene har et prisniveau på mellem 800.000 til 900.000 kroner foruden tilslutningsafgifter, og med mulighed for at bygge familiehuse på op til 170 kvadratmeter mener ejendomsmægleren, at grundene er særlig attraktive for børnefamilier, der søger mod Sydfyn.

- Der er en stor søgning fra hovedstadsområdet af dem, der har været ovre og uddanne sig, som måske selv kommer fra Sydfyn og gerne vil tilbage og bo i eget hus, når børnene vokser op, i stedet for i en toværelses på Nørrebro, fortæller han.

- For børnefamilier er det et meget populært område, og det er også typisk dem, der slår sig ned derude.

Fra den 15. maj begynder arbejdet med at gøre grundene byggemodnede, og ifølge Kim Thomsen kan grundejere allerede begynde at bygge hus fra efteråret.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce