Annonce
Kerteminde

Forældreformand på Munkebo Skole frygter nye besparelser: - Vi ender nok med den store kniv

Arkivfoto: Helle Kryger
Udsigten til større klasser og færre hænder vækker gru hos forældrene på Munkebo Skole. De advarer politikerne om konsekvenserne.

Munkebo: Panderynkerne er dybe hos forældrene på Munkebo Skole, som er blevet bedt om at komme med høringssvar til 10 foreslåede besparelser på skoleområdet.

De ønsker ikke at foretrække en eneste af spareforslagene, men advarer politikerne om konsekvenserne af, at der hvert eneste år i en lang årrække er blevet sparet på skolerne:

"Som udgangspunkt må vi påberåbe, at vi er meget bekymrede for fremtidens drift af skoleområdet i Kerteminde Kommune. Vi alarmerer om, at der allerede er skåret helt ind til benet i skoledriften, og at det gennem meget lang tid har været vanskeligt som bestyrelse, at stå til måls for de besparelser vi årligt bliver pålagt."

Sådan skriver forældrebestyrelsen med formand Pia Røders i spidsen. Hun er mor til to børn, hvoraf den ene netop har forladt 9. klasse, og den anden er på vej i 5. klasse.

Lige før sommerferien sendte politikerne en stribe spareforslag i høring. Flere af spareforslagene går ud på at samle kommunens skoler i større distrikter.

- Skrækscenariet er, at man fylder alle klasser op til 28 og busser børnene rundt i kommunen. Vi er i forvejen godt over 20 elever i hver klasse, og det er svært, fordi vi har mange børn i forvejen, der kræver meget, fortæller hun.

Annonce

Bløder faglighed ud

Der er skåret ned på lejrskoler, flygtningebørn må nøjes med et enkelt år i modtageklasse, før de sluses ud i normalklasserne, og specialklasserne har svært ved at få økonomien til at række.

- Vi bløder faglighed ud, fordi vi ikke har ressourcerne til at holde på lærerne. Det kan ikke blive ved, fortæller Pia Røders.

Hun tror dog alligevel, at kommunen ender med at lægge skoledistrikter sammen:

- Vi kan godt forestille os, at det er der, vi ender på et tidspunkt. Det bliver den store kniv, det tror jeg på.

29. juli er der frist for at aflevere høringssvar vedrørende skolebesparelserne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce