Annonce
Kerteminde

Forældreformand på Munkebo Skole frygter nye besparelser: - Vi ender nok med den store kniv

Arkivfoto: Helle Kryger
Udsigten til større klasser og færre hænder vækker gru hos forældrene på Munkebo Skole. De advarer politikerne om konsekvenserne.

Munkebo: Panderynkerne er dybe hos forældrene på Munkebo Skole, som er blevet bedt om at komme med høringssvar til 10 foreslåede besparelser på skoleområdet.

De ønsker ikke at foretrække en eneste af spareforslagene, men advarer politikerne om konsekvenserne af, at der hvert eneste år i en lang årrække er blevet sparet på skolerne:

"Som udgangspunkt må vi påberåbe, at vi er meget bekymrede for fremtidens drift af skoleområdet i Kerteminde Kommune. Vi alarmerer om, at der allerede er skåret helt ind til benet i skoledriften, og at det gennem meget lang tid har været vanskeligt som bestyrelse, at stå til måls for de besparelser vi årligt bliver pålagt."

Sådan skriver forældrebestyrelsen med formand Pia Røders i spidsen. Hun er mor til to børn, hvoraf den ene netop har forladt 9. klasse, og den anden er på vej i 5. klasse.

Lige før sommerferien sendte politikerne en stribe spareforslag i høring. Flere af spareforslagene går ud på at samle kommunens skoler i større distrikter.

- Skrækscenariet er, at man fylder alle klasser op til 28 og busser børnene rundt i kommunen. Vi er i forvejen godt over 20 elever i hver klasse, og det er svært, fordi vi har mange børn i forvejen, der kræver meget, fortæller hun.

Annonce

Bløder faglighed ud

Der er skåret ned på lejrskoler, flygtningebørn må nøjes med et enkelt år i modtageklasse, før de sluses ud i normalklasserne, og specialklasserne har svært ved at få økonomien til at række.

- Vi bløder faglighed ud, fordi vi ikke har ressourcerne til at holde på lærerne. Det kan ikke blive ved, fortæller Pia Røders.

Hun tror dog alligevel, at kommunen ender med at lægge skoledistrikter sammen:

- Vi kan godt forestille os, at det er der, vi ender på et tidspunkt. Det bliver den store kniv, det tror jeg på.

29. juli er der frist for at aflevere høringssvar vedrørende skolebesparelserne.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce