Annonce
Kerteminde

Forældreformand på Munkebo Skole frygter nye besparelser: - Vi ender nok med den store kniv

Arkivfoto: Helle Kryger
Udsigten til større klasser og færre hænder vækker gru hos forældrene på Munkebo Skole. De advarer politikerne om konsekvenserne.
Annonce

Munkebo: Panderynkerne er dybe hos forældrene på Munkebo Skole, som er blevet bedt om at komme med høringssvar til 10 foreslåede besparelser på skoleområdet.

De ønsker ikke at foretrække en eneste af spareforslagene, men advarer politikerne om konsekvenserne af, at der hvert eneste år i en lang årrække er blevet sparet på skolerne:

"Som udgangspunkt må vi påberåbe, at vi er meget bekymrede for fremtidens drift af skoleområdet i Kerteminde Kommune. Vi alarmerer om, at der allerede er skåret helt ind til benet i skoledriften, og at det gennem meget lang tid har været vanskeligt som bestyrelse, at stå til måls for de besparelser vi årligt bliver pålagt."

Sådan skriver forældrebestyrelsen med formand Pia Røders i spidsen. Hun er mor til to børn, hvoraf den ene netop har forladt 9. klasse, og den anden er på vej i 5. klasse.

Lige før sommerferien sendte politikerne en stribe spareforslag i høring. Flere af spareforslagene går ud på at samle kommunens skoler i større distrikter.

- Skrækscenariet er, at man fylder alle klasser op til 28 og busser børnene rundt i kommunen. Vi er i forvejen godt over 20 elever i hver klasse, og det er svært, fordi vi har mange børn i forvejen, der kræver meget, fortæller hun.

Annonce

Bløder faglighed ud

Der er skåret ned på lejrskoler, flygtningebørn må nøjes med et enkelt år i modtageklasse, før de sluses ud i normalklasserne, og specialklasserne har svært ved at få økonomien til at række.

- Vi bløder faglighed ud, fordi vi ikke har ressourcerne til at holde på lærerne. Det kan ikke blive ved, fortæller Pia Røders.

Hun tror dog alligevel, at kommunen ender med at lægge skoledistrikter sammen:

- Vi kan godt forestille os, at det er der, vi ender på et tidspunkt. Det bliver den store kniv, det tror jeg på.

29. juli er der frist for at aflevere høringssvar vedrørende skolebesparelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fortsat lang kø: Motorvejen delvist åben igen

Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce