Annonce
Assens

Forældre skaber ny privat vuggestue

Gummerup mangler en vuggestue, mener Liselotte Johansen (tv.), Tina Ahm, Lone Ringsbo Hansen og Michael Graugaard, som er initiativtagere til den nye institution, der skal åbne til august.

Fire forældre er gået sammen om at etablere en privat vuggestue, der skal ligge i forbindelse med børnehaven og skolen i Gummerup

Annonce

Gummerup: De kender hinanden på kryds og tværs og har forskellige baggrunde, men en ting er de enige om: Gummerup har behov for en vuggestue.

Derfor har en gruppe forældre i og omkring landsbyen taget initiativ til at etablere en privat institution for de nul- til treårige ved siden af Gummerup Skole.

- Vi mangler sådan et tilbud, for det handler om, at der skal være en rød tråd, fra man skal passes første gang, til man kommer i 6. klasse, siger Liselotte Johansen, der er formand for den foreløbige bestyrelse, som også består af Lone Ringsbo Hansen, Tina Ahm og Michael Graugaard.

Sidstnævnte er skoleleder på Gummerup Skole, og han ser frem til, at de helt små bliver en fast bestanddel af huset, der også rummer en børnehave.

- Det vil give flere muligheder for forældre og børn her i området, men det er også for dem, der bor i Glamsbjerg og Haarby, forklarer Michael Graugaard.

Lone Ringsbo Hansen arbejder i børnehaven, og hun glæder sig til samarbejdet mellem de forskellige institutioner.

- Vi kan drage nytte af hinanden. Vi kan komme på besøg i børnehaven, så der på den måde bliver en glidende overgang til skolen, siger Lone Ringsbo Hansen.

Tina Ahm fremhæver en ting, som hun synes, er en fordel i forhold til dagpleje. Hun har tidligere udtalt til avisen, at hun er træt af forholdene i dagplejen, fordi børnene ifølge hende er for meget i gæstedagpleje.

- For mig som forælder betyder det meget, at jeg altid skal aflevere mit barn det samme sted og ikke flere forskellige steder, når der er sygdom, siger Tina Ahm.

De understreger alle, at de ikke har noget imod dagplejen, men de kan se flere fordele ved en vuggestue.

- Der er den pædagogiske vinkel. Dagplejere er ikke uddannede, så der kommer en anden faglighed ind over det med uddannede pædagoger. De ser på tingene lidt anderledes, siger Michael Graugaard.

Lone Ringsbo Hansens datter Freja på godt halvandet år bliver måske et af de børn, der fremover skal gå i vuggestue.
Annonce

Skal ligge i Brugsen

Vuggestuen skal indrettes i den ene fløj i den tidligere brugs, der ligger mellem naturområdet Byfolden og skolen.

Kommunen har endnu ikke givet grønt lys for projektet, men bagmændene forventer, at det snart sker, så de kan komme videre med planerne.

- Vi søger om godkendelse for 21 børn, men det er ikke målet i første omgang. Personalet skal have mulighed for at komme ind i tingene først, siger Liselotte Johansen.

Endnu er der ikke nogen, der er skrevet op, men de har hørt om flere, der er interesserede i at få deres barn i vuggestue, så de håber på, at de i løbet af året kan komme op på 17 børn.

Prisen bliver ifølge Liselotte Johansen 2500 kroner, hvilket er dyrere end en dagplejeplads. Alligevel mener hun, at alle kan være med.

- Det er ikke et luksustilbud, men et kvalitetstilbud, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce