Annonce
Assens

Forældre samler sig for at tale børnenes sag

Assens Forældreorganisation vil gerne repræsentere forældre fra både kommunale, private og selvejende institutioner. Billedet er fra Gummerup private Vuggestue og Børnehave. Arkivfoto: Michael Bager
13. august er der stiftende generalforsamling for Assens Forældreorganisation, som vil arbejde for at sikre forældre indflydelse på børnepolitik i Assens Kommune.

Glamsbjerg: Børnepolitik kom højt på dagsordenen i valgkampen forud for folketingsvalget 5. juni. Nu ønsker en gruppe forældre i Assens Kommune at stifte en forening, som skal arbejde for at sikre forældre i Assens Kommune indflydelse på politiske beslutninger på børneområdet.

Den stiftende generalforsamling finder sted i kantinen på Vestfyns Gymnasium tirsdag den 13. august klokken 18.30-21.30.

Assens Forældreorganisation bliver en selvstændig forening med medlemskab af Forældrenes Landsforening (FOLA). Camilla Lykke Sørensen er en af de forældre, der har taget initiativ til den stiftende generalforsamling. Hun håber, at der bliver taget godt imod den nye forening.

- Vi håber, at Assens Kommune vil høre os. For eksempel i besparelsessituationer, hvor forældrebestyrelser sender høringssvar ind, vil vi også gøre det. Vi håber også, at kommunen vil tage os med på råd, for eksempel hvis de skal vælge mellem to onder på børneområdet. Vi vil være en samlet stemme for forældrene i hele Assens Kommune, fortæller hun.

Annonce

Assens Forældreorganisation

Der er stiftende generalforsamling for Assens Forældreorganisation tirsdag den 13. august kl. 18.30-21-30.

Generalforsamlingen bliver holdt i kantinen på Vestfyns Gymnasium, Langbygårdsvej 4, 5620 Glamsbjerg.

Aftenen starter med oplæg ved Mette Carendi, forfatter til bogen 'Harmoniske unger'. Hun er cand. mag. i psykologi med speciale i følelser og tilknytning.

Senere vil der være mulighed for at stille spørgsmål til politikere i Assens Kommune.

Tilmelding til arrangementet skal ske på mail til assensforaeldreorganisation@gmail.com senest 1. august.

Assens Forældreforening er for forældre, forældrebestyrelser og institutioner med børn fra 0 år til og med 3. klasse. Foreningen vil gerne være en samlet organisation for både kommunale, private og selvejende institutioner.

Konkrete planer omfatter eksempelvis at lave en ordbog over det politiske sprog - en idé som er adopteret fra Københavns Forældreorganisation, fortæller Camilla Lykke Sørensen.

- Sproget kan være svært at forstå. Vi vil gerne gøre det mere gennemskueligt, så alle kan forstå det, der står i de politiske referater, som alle kan læse på kommunens hjemmeside, siger hun.

Forening skal være bredt funderet

Mogens Mulle Johansen (SF), udvalgsformand for Uddannelse, Børn og familie i Assens Kommune, ser gode muligheder i at samarbejde med en samlet forældreorganisation i Assens Kommune.

- Det er en god ide, hvis de vel at mærke får mange medlemmer. Det er noget andet, hvis de kun får 15-20 medlemmer. Vi samarbejder med mange interesseorganisationer, og hvis de repræsenterer forældrene bredt, vil det være oplagt, at de bliver høringsberettigede. De har sikkert har godt styr på, hvad der foregår i forældregrupper rundt omkring i kommunen, men det er ikke sikkert, deres forslag ligefrem fører til ændringer. I øjeblikket er vi styret af en vis økonomi, og uanset hvor gode relevante råd, de kan komme med, skal det hele harmonere med den økonomi, vi har.

Han kan dog stadig se meningen i samarbejdet.

- Det giver stadig mening, for de fleste fornuftige mennesker kan godt se, at vi er nødt til at holde igen, når de får økonomien forklaret. Derfor er det stadig rart at få tilkendegivelser af, hvor der bedre kan blive tålt at skære, og hvad vi skal lade være, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Annonce