Annonce
Nyborg

Forældre protesterer over farvel til sfo-leder

Rikke Juel har valgt at trække sig fra skolebestyrelsen på Vibeskolen, efter at det er kommet frem, at den lokale sfo-leder i Aunslev skal afskediges. Generelt er Aunslev-afdelingen blevet nedprioriteret, og det ændrer beslutningen om at investere godt en million kroner i en ny legeplads ikke på, mener hun. Foto: Kasper Riggelsen

Den politiske aftale om næste års budget tvinger kommunens folkeskoler til at skære i antallet af afdelingsledere. Det har skabt ballade på Vibeskolens afdeling i Aunslev, hvor en gruppe forældre er stærkt utilfredse med skolelederens beslutning. De frygter, at det et skridt på vejen mod endnu en skolelukning.

Aunslev/Nyborg: Det er ikke kun jobcentret i Nyborg, der bliver hårdt ramt af de massive besparelser på budget 2019. Som led i den politiske aftale skal samtlige folkeskoler sige farvel til en afdelingsleder med virkning fra 1. august 2019.

På Vibeskolen er valget faldet på lederen af den lokale skolefritidsordning i Aunslev, Troels Juul Hansen, og det har skabt utilfredshed hos en gruppe forældre. De ser det som endnu et skridt i retning mod en lukning af skolens afdeling i netop Aunslev, og fritidsordningens forældreråd er kommet med en officiel indsigelse.

Efterfølgende har 40-50 børn og voksne været samlet i protest i forbindelse med et skolebestyrelsesmøde, hvor indsigelsen blev behandlet som et lukket punkt. Sagen har desuden fået et enkelt medlem af bestyrelsen, Rikke Juel, til at trække sig. Det skyldes utilfredshed med selve fyringen, men også måden, tingene er blevet grebet an på, forklarer hun overfor Fyens Stiftstidende.

- Jeg er helt med på, at det i sidste ende er op til skolelederen at træffe et valg. Jeg havde dog gerne set, at vi som skolebestyrelse var blevet inddraget, så vi kunne være med til at kvalificere beslutningen om, hvem der skulle afskediges. Det er ikke sket, konstaterer Rikke Juel.

Hun begrunder sit ønske med, at forældrepræsentanterne er i langt bedre kontakt med børn og forældre og ved, hvad der rører sig. Forældrerådet lægger ellers ikke fingrene imellem i indsigelsen. De frygter at afskedigelsen kan få flere forældre til at vælge Aunslev-afdelingen fra.

- Forældre har allerede nu givet udtryk for, at det endnu engang viser, at man ikke prioriterer matrikel Aunslev, og at man frygter, at dette blot er led i endnu en skolelukning i Nyborg Kommune. Hvis det i bund og grund er det, som er dagsordenen, så burde man tage beslutningen, så vi forældre kan forholde os til det samt træffe de valg, der er nødvendige for at vores børn kan trives, hedder det blandt andet.

Annonce

Selvopfyldende profeti

I sit svar til forældrerådet afviser skoleleder Karen Rasmussen enhver snak om at lukke Vibeskolens afdeling i Aunslev.

- Det er kun jer, der er forældre i afdeling Aunslev, der taler om skolelukning. Der er ingen på skolen, der har det på dagsordenen. Skolebestyrelsen har det heller ikke på dagsordenen, og jeg har ikke hørt en eneste politiker, som har nævnt det som en mulighed. Politikerne har endda afsat penge til en renovering af afdelingen i Aunslev, skriver hun.

Skolelederen advarer samtidig om, at forældrene indirekte kan ende med selv at lukke skolen ved at skabe unødig usikkerhed om afdelingens fremtid. Derfor opfordrer hun forældrene til "at lukke ned for historien" om, at Aunslev altid bliver nedprioriteret.

Det forholder sig nemlig omvendt, hævder Karen Rasmussen, der underbygger sin påstand med flere tal-eksempler. Aktuelt er der 555 børn i alt på Vibeskolens to matrikler, hvoraf de 89 er tilknyttet afdelingen i Aunslev. Alligevel har man en teknisk serviceleder på hver af de to afdelinger. Også når det gælder andelen af pædagogiske medarbejdere og afdelingsledere har Aunslev fået flere ressourcer stillet til rådighed, end antallet af elever tilskriver, påpeger hun.

Mindre tid til nærvær

Forskellen er særlig markant, når man ser på, hvor mange medarbejdere og elever, den enkelte afdelingsleder skal forholde sig til. Det tal er langt lavere for sfo-lederen i Aunslev, som dermed har mere tid til nærvær og til at være synlig overfor både elever og forældre. Desværre er det er en luksus, som der ikke længere er råd til, forklarer skolelederen.

Forældrerådets indsigelse er underskrevet af Anette Christensen, og hun er for så vidt enig i, at man skal passe på med at råbe: Ulven kommer. Alligevel fortryder hun ikke formuleringerne i brevet, fordi de er udtryk for en reel bekymring hos en del forældre.

- Når det er sagt, så er det klart, at vi ser sagen fra et rent lokalt perspektiv, mens hun som skoleleder er nødt til at tænke på helheden. Vi ville bare gerne sikre os, at man havde rystet posen og taget alle muligheder i betragtning. Den nemmeste løsning er ikke altid den bedste, bemærker hun.

Ros til personalet

Selv mener Anette Christensen ikke, at man kan bruge skolelederens mange tal-eksempler til særlig meget. De tager for eksempel ikke højde for, at en lille sfo med tre pædagoger til 50 børn er langt mere sårbar end en stor enhed, hvor man bedre kan flytte rundt på ressourcerne for at lukke huller.

- Man skal heller ikke glemme, at SFOen i Aunslev er den eneste i kommunen, der er DGI certificeret, og som har formået at holde på alle børn i 3. klasse. Det skyldes i høj grad den indsats, som ikke bare sfo-lederen, men hele personalet yder. For mange forældre har det været et vigtigt argument for at sende deres børn til afdelingen i Aunslev, forklarer hun.

Parterne mødes den 10. december, og her gælder det ifølge Anette Christensen om at se fremad. For Rikke Juel har forløbet dog betydet, at hun har mistet tilliden til skolens ledelse. Det har en politisk bevilling på lidt over en million kroner til en ny legeplads i Aunslev ikke ændret på.

- Det er selvfølgelig glædeligt, men det er ikke noget, hverken skolelederen eller skolebestyrelsen kan tage æren for. I stedet måtte jeg som privatperson og en ansat i sfoen skrive et brev til udvalget for at gøre opmærksom på den dårlige tilstand, som legepladsen er i. Derfor kan man ikke bagefter bruge det som et eksempel fra skolens side på, at man gør noget særligt for Aunslev, siger hun.

Den udlægning er Karen Rasmussen dog ikke enig i. Hun mener således, at Rikke Juel blev opfordret på et skolebestyrelsesmøde til et skrive det omtalte brev.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce