Annonce
Odense

Forældre og medarbejdere er glade for penge til længe ventede overdækninger: - Nu må det godt gå stærkt

- Jeg håber ikke, det er for sent at få overdækningerne opført, inden vintervejret sætter ind, siger Ronnie Horup (tv), der er forældrerådsformand i Børnehuset Lærkereden, om de 7,7 millioner kroner, politikerne nu har fundet til opgaven. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Både medarbejdere og forældre til børn i byens vuggestuer og børnehaver er godt tilfredse med, at der efter lang tids venten og diskussion nu er fundet penge til at lave læ på legepladserne. Men forløbet er de alt andet end begejstrede for.
Annonce

Odense: Det er helt fantastisk, det er virkelig dejligt. Men det burde være løst for længe siden.

Både forældre og medarbejdere tager glade imod millionerne til - efter lang tids diskussion - at få bygget blandt andet pavilloner og bålhytter som læ til vuggestue- og børnehavebørn, der for at mindske corona-smitten er mest muligt udendørs.

Men glæden leveres med kritiske tilføjelser.

Blandt andet fra Karen Gisselmann Nielsen, der er formand for forældrerådet i Børnehuset Rising.

- Der er ingen tvivl om, at alle børnehuse vil hilse det her yderst velkomment, understreger hun.

- Men det burde være sket før, og det har været en meget langsommelig proces. Vi står på tærsklen til december, og kommunen har vidst det i mange måneder.

Karen Gisselmann undrer sig samtidig over, at det er hvert enkelt børnehus, der har været nødt til at pege på behovet og rykke for overdækningen.

- Det er synd, der ikke er nogen overordnet, som med det samme tager styringen og gennemgår behovene. Børnehusene har talt for døve øren, og det er derfor, vi som forældre desperat er gået ind i sagen, forklarer hun.

- Det er altså helt basale ting til at sikre børnenes trivsel. Så det er ikke for meget forlangt, at der nu er fundet en løsning.

Annonce

Nu skal det gå stærkt

I Børnehuset Lærkereden er forældrerådsformand Ronnie Horup enig.

- Først og fremmest er det jo virkelig dejligt, at der er fundet økonomi, og at man også er klar til at igangsætte byggerierne. Men jeg håber i den forbindelse ikke, det er for sent at få overdækningerne opført, inden vintervejret sætter ind. Her tænker jeg jo på den store opgave, som venter byens håndværkere, fremhæver han.

- Derfor havde det selvfølgelig været en kæmpe fordel, hvis det var besluttet før, så man havde haft tiden med sig, og børnehusene kunne have haft gavn af overdækninger i efteråret.

Også hos medarbejderne havde Heidi Lykke Schultz, fællestillidsrepræsentant for pædagoger i dagtilbud, gerne set et hurtigere initiativ.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at der nu er fundet en løsning. Det har både medarbejdere og især børnene brug for. Så nu må det godt gå stærkt.

- Både pædagoger, tillidsrepræsentanter og daglige ledere italesatte allerede kort efter sommerferien den her problematik, så det undrer mig, der efter et par artikler i avisen pludselig bliver indkaldt til et ekstraordinært Økonomiudvalgsmøde og fundet en løsning. Det skulle man have gjort tidligere, påpeger hun.

Annonce

Lær af det

Den langtrukne proces skyldes blandt andet dårlig koordinering mellem Børn- og Ungeforvaltningen, der har det overordnede ansvar for daginstitutionerne, og By- og Kulturforvaltningen med ansvar for selve byggeriet.

- Der er meget fokus på, hvad vi kan lære af corona-situationen, og i Odense Kommune er der i hvert fald noget samarbejde mellem forvaltningerne, man er nødt til at blive skarpere på, konstaterer Heidi Lykke Schultz.

Ifølge Børn- og Ungeforvaltningen har 75 ud af kommunens 128 vuggestuer og børnehaver brug for ny overdækning. Og det får de alle nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce