Annonce
Nyborg

Forældre inviterer byrødder til kaffemøde om p-plads

Pendlerne, som kører i bil til Nyborg Station, skal som regel lede længe efter en parkeringsplads om morgenen, hvis de overhovedet kan finde en. Der er nemlig alvorlig mangel på parkeringspladser, og det får mange til at benytte græsarealerne som alternativ p-plads.
Annonce

Nyborg: En gruppe bekymrede forældre har sat alle sejl for at undgå, at en ny p-plads ved stationen i Nyborg skal ligge klos op ad Birkhoveskolen.

Torsdag morgen havde over 180 personer skrevet under på en fælles protest på nettet, og som noget nyt har forældrene valgt at invitere samtlige medlemmer af byrådet til et kaffemøde ved stationen tirsdag. Altså samme dag, som politikerne skal behandle sagen i byrådssalen.

Formålet er at give beslutningstagerne et førstehåndsindtryk af morgentrafikken i området, fremgår det af invitationen, der er underskrevet Suzette Frovin og Dorthe Boe Danbjørg.

Forældrene er bekymrede for, at den nye p-plads tæt på skolen vil gøre det endnu mere utrygt for børnene at cykle til og fra skole.

I stedet peger de på et areal på den anden side af Banegårdsallen som en mere spiselig løsning.

Det skal kombineres med en dobbeltrettet cykelsti mellem rundkørslen ved Nyborg Private Realskole og selve stationen.

Alternativt kunne parkeringsproblemerne løses ved at bygge et p-hus, mener initiativtagerne til kaffemødet.

Partierne i rød blok deler forældrenes bekymring, mens et snævert flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og løsgænger Helle Frøslev fastholder, at arealet ved skolen fortsat er i spil.

Flertallet henholder sig til en analyse fra Via Trafik, der udpeger netop dette område som det bedst egnede, også set i forhold til sikkerheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce