Annonce
Middelfart

Forældre danner netværk: Vil komme narko blandt unge til livs med cafémøder

Ifølge det seneste nyhedsbrev fra SSP vidste de to unge fra Ejby Skole ikke rigtigt, hvilken form for narkotika de indtog. Genrefoto: Colourbox.
Cafémøder skal ifølge forældre være med til at dæmme op for narkotika blandt unge i Ejby og Gelsted.

Ejby: En gruppe af forældre til elever på tværs af klasserne i udskolingen på Ejby Skole har oprettet et forældreråd i kølvandet på, at to elever i midten af maj blev indlagt efter at have indtaget en form for narkotika.

Eleverne indtog stofferne udenfor skoletiden, men skolen valgte alligevel at anmelde hændelserne til politiet og sætte forskellige foranstaltninger i værk som skærpet opsyn.

Siden har en flok forældre etableret et egentligt forældreråd, der ifølge en rundsendt folder står bag en række cafémøder, der har fokus på et mere trygt børne- og ungdomsliv i Ejby og Gelsted.

Første møde var i denne uge med Fyns Politi, og en af initiativtagerne, Maria Jørgensen, mener, at det er helt oplagt, at forældrene nu kommer på banen.

- Vi har sat os ned og er blevet enige om, hvad vi kan gøre som forældre. Det skal ikke være en politi- eller skoleindsats. Det skal være en forældreindsats, og vi håber meget på, at der er opbakning til det, siger hun.

Gruppen af forældre håber, at hele lokalsamfundet bakker op om cafémøderne, da det ikke kun er forældrene, der står med hele løsningen.

- Det er alle dem, der er omkring vores unge mennesker, og som kan komme til at spille en rolle, siger Maria Jørgensen og peger blandt andet på idrætsforeninger.

Annonce

SSP: Tag snakken

Skolebestyrelsen bifalder initiativet.

- Det er fuldstændig forældredrevet, som skolen ikke har nogen aktier i. Det er simpelthen fantastisk, og det er den helt rigtige måde at gøre det på, mener Christina Skovgaard, formand for skolebestyrelsen.

- Skolen og SSP kan gøre noget, men det er i bund og grund os forældre, der har ansvaret for vores børns adfærd. Jeg vil gerne understrege igen, at det er frivillige forældre, der står bag, tilføjer hun.

Skolen har tidligere indkaldt forældrene til informationsmøde, hvor SSP var repræsenteret. SSP skriver i sit seneste nyhedsbrev, at narkotika er tilgængeligt, men at langt størstedelen af de unge er gode til at holde sig fra det.

SSP opfordrer desuden forældre til at sætte klare grænser, men også have tillid til, at de unge mennesker træffer de rigtige valg.

"Unge, som har tydelige forældre, laver mindre kriminalitet, bruger mindre narkotika og har en senere alkoholdebut. Så enkelt er det. Så jeg vil opfordre til, at I tager snakken med jeres unge mennesker, at I advarer dem mod disse stoffer, som er i omløb, og I er meget tydelige med jeres holdninger", skriver SSP-konsulenterne blandt andet i nyhedsbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vold under ishockeykamp: Nu er dommen faldet

112 For abonnenter

Overraskende drejning i skudsag fra Bøgetorvet: Forsvarer får sin klient til at indrømme indbrud

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce