Annonce
Middelfart

De søgte om vuggestueplads men fik en plads i dagplejen: - Det ville gøre hverdagen uoverskuelig

Emily Hughes (tv), Amalie Blazer (i midten) og Kamilla Ghattas (th) har alle ældre børn i børnehuset Egetræet i Ejby, men de har ikke kunnet få plads til deres yngste, der skal starte i institution den 1. august. Foto: Søren Gylling
Kamilla Ghattas er sammen med to andre mødre utilfredse over, at de ikke har fået en ønsket plads i vuggestuen i Ejby. Men der er ikke ekstra pladser at tilbyde, siger dagtilbud- og skolechef i Middelfart Kommune.

Ejby: For Kamilla Ghattas, Emily Hughes og Amalie Blazer var ønsket klart.

De ville have deres yngste døtre indskrevet i vuggestuen i Børnehuset Egetræet i Ejby, hvor deres ældste børn allerede går. Men sådan bliver det ikke. De har alle fået afvist at kunne få en plads i vuggestuen, da der ikke har plads til flere børn.

I stedet er de blevet tilbudt en plads i dagplejen, hvor der er tomme pladser.

Annonce

Den afgørelse er de ikke tilfredse med, for det skulle gerne handle om forældrenes ønsker og børnenes trivsel og ikke om kommunal økonomi, mener de.

- Jeg stiller mig undrende over for det, fordi det frie valg skulle helst være der, siger Kamilla Ghattas, der taler for alle tre mødre.

Hun har fået at vide, at der er fysisk plads i børnehuset til at kunne rumme flere børn, men at det ikke på nuværende tidspunkt er normeret til flere pladser. Det gør afvisningen endnu sværere at sluge, fortæller hun, da hun føler, at der kunne findes de ekstra pladser.

En umulig hverdag

Det er meget bevidst, at både hende, Emily Hughes og Amalie Blazer har søgt om en plads i vuggestuen frem for i dagplejen. Det handler om, at de foretrækker den pasningsform, og så hænger det sammen med en hverdag, hvor deres ældste børn allerede er tilknyttet børnehuset, og hvor det senere er meningen, at de skal gå i skole i byen.

Kamilla Ghattas arbejder selv i Odense og står som regel for at aflevere om morgen. Hvis hun skulle aflevere sine børn to forskellige steder, før hun selv kunne komme afsted, har hun svært ved at se, hvordan dagligdagen skulle kunne hænge sammen.

- Det ville gøre hverdagen uoverskuelig. Det er derfor, vi har søgt vuggestuen. Det er et spørgsmål om logistik, og at det skal gå op i en højere enhed for vores familier, siger Kamilla Ghattas, der derfor ikke har taget imod kommunens tilbudt om en plads i dagplejen.

Kamilla Ghattas og de to andre mødre føler ikke, at deres ønsker for deres børns fremtid bliver hørt, når kommunen ikke kan tilbyde en plads i vuggestue, som er deres ønske. Foto: Foto: Søren Gylling

Datteren, Alberte, er allerede vant til at komme i børnehuset, hvor hun er med til at hente sin ældre søster, og der ville hun derfor kunne starte op i trygge rammer. Samtidig er det alligevel der, Kamilla Ghattas ønsker, at hun skal gå i børnehave, når hun bliver gammel nok.

- For at lave en glidende overgang, giver det mening, at det er der, hun starter, siger hun.

Annonce

Ikke pladser i vuggestue

Grete Berggren, der er dagtilbud- og skolechef i Middelfart Kommune, vil ikke kommentere på den konkrete sag. Generelt fortæller hun, at der i 2021 ikke er nogen tommer pladser i vuggestuen i Ejby, og at det derfor ikke har været muligt at tilbyde nogen en plads her.

- Vi har pasningsgaranti i Middelfart Kommune. Det er, at man tilbyder alle børn i alderen nul til 2,9 år en plads i vuggestue eller dagpleje. Er der ikke plads i vuggestuen, så tilbydes man en plads i dagplejen, og det er det, der er sket her, siger hun.

Samlet set med både vuggestue og dagpleje er der pladser nok til alle børn i Ejby, siger hun, men på nuværende tidspunkt er de tommer pladser i dagplejen og ikke vuggestuen.

Grete Berggren, der er dagtilbud- og skolechef i Middelfart Kommune, roser dagplejen i kommunen, som for nylig har fået både ny leder og ny pædagogisk leder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Hun vil ikke udelukke, at Børnehuset Egetræet tidligere har været normeret til flere børn og derfor kan have de fysiske rammer til flere, men med de nuværende normeringer er der ikke mulighed for at tilbyde flere pladser i børnehuset, understreger hun.

Når der er forældre, der aktivt ønsker en plads i vuggestuen frem for i dagplejen, har I så set ind i, om man kunne opnormere her?

- Nej, for der er ikke plads i 2021. Der er plads i dagplejen, siger hun og tilføjer:

- Vi har pladser inden for den pasningsgaranti, vi giver, hvor man får tilbudt enten dagpleje eller vuggestue. Det er ikke sådan, at vi ikke har pladser i Ejby. Det har vi.

Annonce

Opråb på sociale medier

Frustrationen har fået mødrene til i fællesskab at skrive et opslag på Facebook om deres tanker. Siden mandag er opslaget blevet delt næsten 100 gange og har over 80 kommentarer. Også på de private kanaler har opslaget medført tilbagemeldinger.

- Jeg har fået 10-12 henvendelser fra folk, der fortæller, at de har oplevet det samme. Eller modsat, fortæller Kamilla Ghattas og uddyber:

- Blandt andet har en skrevet, at hun undrer sig meget over det, fordi hun har stået i samme situation, men omvendt. De ville gerne have en dagpleje i Ejby men fik så at vide, at det kunne være, at der var plads i vuggestuen.


For mig er det sidste udvej at skulle have mine børn to forskellige steder.

Kamilla Ghattas


Facebook-opslaget er én af flere måder, mødrene ønsker at råbe kommunen op. Samtidig er de ved at udforme et brev til borgmesterkontoret.

Annonce

Sidste udvej med to steder

En løsning, Kamilla Ghattas har snakket med kommunen om, kunne være, at datteren startede i dagpleje og senere rykkede over i vuggestuen, når der kom en plads. Men det er ikke en optimal løsning for datteren, mener hun.

- Nu er jeg uddannet pædagog og kan kun stille mig undrende over for, at det er den tilgang Middelfart Kommune har til tingene. At de vil byde små børn i alderen et år et skift, som i mine øjne er unødvendigt, fordi der jo er (fysisk red.) plads, siger hun.

- Nogle har haft erfaring med at presse på og ringe, og enkelte fortæller, hvordan de nærmest har ringet hver dag til pladsanvisningen. Jeg synes faktisk, at det er unødvendigt. Jeg synes, at det frie valg skulle være der, siger Kamilla Ghattas (th). Foto: Søren Gylling

Det seneste hun har snakket med kommunen om er, at datteren måske kan blive tilbudt en plads med senere start end august. Men det ville skabe problemer for Kamilla Ghattas selv, der skal starte op på arbejde efter barsel og derfor ikke kan gå hjemme med datteren.

Men det kan alligevel være, at det bliver løsningen. For hun har ikke taget imod en dagplejeplads og vil fortsat arbejde for at få en plads i vuggestuen.

- Alternativet for mig er at se, hvad vi kan finde i nærområdet af andre løsninger eller måske kalde på noget familie, indtil det kan falde i hak, siger hun og tilføjer:

-  For mig er det sidste udvej at skulle have mine børn to forskellige steder.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

GOG

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Middelfart For abonnenter

Alt var egentlig klar til at gå i jorden: Men nu er det maritime center igen i vanskeligheder

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Kinesere og amerikanere henter europæisk træ: Danmarks største savværk har ikke udsigt til lavere træ-priser foreløbigt

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Annonce