Annonce
Nyborg

Forælder: Busterminal tæt på skolen er ikke optimalt

Louise Munter og datteren Vera var ved at pakke bilen, da Stiftstidende mødte dem på Birkhoveskolens parkeringsplads. Hun er langt fra tryg ved de nuværende forhold og ser frem til, at trafikken bliver delt op. Men den tunge trafik i form af busser bør ikke køre forbi skolen, mener hun. Foto: Kasper Riggelsen
En lang række aktører er taget med på råd i arbejdet med en ny helhedsplan for Svanedammen, og generelt er der tilfredshed med det foreløbige resultat. Men der er plads til forbedringer, lyder det fra blandt andre Louise Munter, der er mor til tre børn på Birkhovedskolen.

Nyborg: Den nye og meget omfattende plan for Svanedamskvarteret i Nyborg er ikke grebet ud af luften. Tværtimod er en lang række aktører blevet inddraget i form af to workshops, hvoraf den ene blev afholdt så sent som torsdag i denne uge.

Ud over de to skoler i området har der siddet repræsentanter for Fynbus, Nyborg Taxa, AB Homegården, AB Svaneparken samt Østfyns Pendlerklub.

Og selv om der stadig er en række uafklarede spørgsmål omkring delelementer i planen, har modtagelsen generelt været positiv, fortæller byplanlægger Mikkel Ibsen.

Louise Munter, der er forælder til tre børn på Birkhovedskolen i Nyborg, kan da også få øje på flere lyspunkter i planen, da Fyens Stiftstidende møder hende på skolens parkeringsplads fredag eftermiddag.

Det gælder ikke mindst udsigten til en ny bypark langs Banegårdsalléen på det areal, der vender ind mod Birkhovedskolen.

- Vi var flere, der var bange for, at det grønne område helt ville forsvinde til fordel for parkeringspladser. Så det er bestemt positivt, siger hun med henvisning til de planer for området, som tidligere har været fremme.

Louise Munter var en del af den forældregruppe, som for fire år siden tog initiativ til en underskriftindsamling og efterfølgende dialogmøde med politikerne. Alt sammen med det formål at stille spørgsmålstegn ved det fornuftige i flere p-pladser til pendlere klos op ad skolen, ligesom man var bekymret for sikkerheden for de bløde trafikanter.

Annonce

Tung trafik

Det er hun for så vidt stadig efter at have set skitsetegningerne for den nye helhedsplan. Særligt ét punkt tænder straks en advarselslampe hos hende.

- Det er bestemt et skridt i den rigtige retning, at man vil dele trafikken op. Men jeg bryder mig ikke om, at man har placeret den nye busterminal tæt på skolen. Det er ikke optimalt, fordi vi får tung trafik på den samme strækning, hvor mange af skolebørnene færdes, bemærker hun.

Samme bekymring finder man hos blandt andre Birkhovedskolens viceleder, Lars Busk Svendsen, der repræsenterede skolebestyrelsen på den seneste workshop.

- Det var faktisk det sidste, jeg sagde på mødet: At jeg er en smule ulden ved ideen om at flytte busterminalen hen foran skolen, fordi jeg ikke kan gennemskue, hvad det vil få af konsekvenser, siger Lars Busk Svendsen.

Sammen med resten af skolebestyrelsen skal han derfor bruge den kommende tid på at nærstudere planerne.

- Og så forventer jeg, at man stadig er modtagelig overfor forslag, selv om man er kommet langt i processen, bemærker han.

Kaotiske forhold

Blandt de meget bekymrede forældre, som gik på barrikaderne for fire år siden, finder man også Suzette Frovin. I mellemtiden er hun blevet valgt til byrådet og sidder med i den styregruppe, der skal forsøge at bevare overblikket over de mange udviklingsplaner for Nyborg.

Hun deler opfattelsen af, at der er behov for at arbejde videre med de mange elementer i helhedsplanen for Svanedammen. Ikke mindst den del, der handler om de trafikale forhold ved Birkhovedskolen.

- Det er noget af det, vi er meget opmærksomme på i styregruppen. Derfor tror jeg på, at vi finder på en god løsning for de bløde trafikanter, når vi får lejlighed til at dykke ned i detaljerne. Det ville være helt tosset, hvis vi ender med en løsning, der er lige så kaotisk, som forholdene er lige nu, siger SF'eren, der ikke lægger skjul på, hvordan hendes drømmescenarie ser ud.

- Hvis jeg kunne bestemme, lavede man en dobbeltrettet cykelsti på den side, der vender ind mod Birkhoveskolen, så der ikke bliver nogen sammenblanding af trafikken, fordi børnene kan køre ind over det grønne område. Det gælder om at undgå, at busser og børn kører ind og ud imellem hinanden, konstaterer hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce