x
Annonce
Nordfyn

Forårsturen i Jerstrup Skoven aflyses

I år bliver der ingen organiseret travetur i Jerstrup Skoven den første søndag i april. Privatfoto

Jerstrup: Mange nordfynboer har formentlig fra år til år plottet ind i kalenderen, at den første søndag i april, skal de ud at trave en tur i Jerstrup Skoven.

Gåturen har været arrangeret af Mitraniketans venner, der i flere år har samlet 40-50 personer og adskillige hunde til en skovtur på to eller fire ben.

Sådan bliver det ikke i år.

Dels er mange af skovstierne stadig oversvømmet efter den rekord-våde vinter. Dels - og endnu mere tungtvejende - gør coranavirussen det risikabelt at færdes sammen i større grupper.

Og selv om ingen ved med sikkerhed, om forbuddet mod at færdes sammen flere end 10 personer stadig gælder søndag den 5. april, palmesøndag, vælger arrangørerne altså at aflyse allerede nu.

I stedet opfordrer arbejdsgruppen til, at man hver især går en tur i den friske luft og holder god afstand til andre, der har fået samme ide.

Og da formålet med gåturen ellers er at samle penge ind til Mitraniketan, en skole for kasteløse børn i Kerala i Sydindien, som den nordfynske gruppe har støttet med beløb indsamlet ved forskellige arrangementer i løbet af året, opfordrer gruppen til, at de 40 kroner, som turen skulle have kostet, i stedet kan indsættes på Mitraniketans venners konto i Nordfyns Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce