Annonce
Nordfyn

Forårskurset bliver kort: Højskolen begynder 8. juni

Forstander på Nordfyns Højskole Mogens Godballe håber på, at 30-35 elever møder op i weekenden den 6.-7. juni, så de kan nå at få de sidste tre uger af det planlagte forårskursus med. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Højskole er et anerkendelsesværdigt formål, så japanske elever må gerne komme til Bogense og slutte sig til de ni japanere, der har boet på Nordfyns Højskole under corona-lukningen.
Annonce

Bogense: Selv om tilladelsen til at drive højskole igen efter corona-lukningen gælder fra onsdag den 27. maj, er planen på Nordfyns Højskole at bede forårseleverne om at komme tilbage i weekenden den 6. og 7. juni. Så bliver det til tre ugers højskole, før kurset afsluttes som planlagt den 27. juni.

For ni af eleverne er det formentlig ekstra kærkommet, at højskolen på Fælledvej snart igen kommer til at leve op til sit navn. For ni japanske elever har under hele corona-lukningen boet på skolen og klaret sig selv med forplejning og aktiviteter.

- Vi kender endnu ikke de nøjagtige retningslinjer, og så skal vi bruge nogle dage til at få det hele på plads, fortæller forstander Mogens Godballe som forklaring på, hvorfor genoptagelsen af undervisningen er planlagt til den 8. juni.

Forstanderen håber på, at højskolen i de tre uger, eleverne er tilbage, kan være et lukket system, så eleverne bliver corona-testet, når de kommer tilbage og derefter holde sig inde på skolens matrikel.

- For de gældende afstandskrav er et problem, når vi skal drive højskole med kropsøvelser, siger Mogens Godballe.

Hvordan personalet, der ikke bor på skolen, kan passe ind i et lukket system, mangler han dog stadig en afklaring på.

Annonce

Sommer på højskole

De endelige retningslinjer for, hvordan højskolerne skal indrette sig i en corona-tid, forhandles mellem Højskolernes forening og sundhedsmyndighederne.

Alle de elever, der var tilmeldt forårskurset, der skulle være begyndt den 29. marts, vil blive kontaktet. Skolen har fået at vide fra Rigspolitiet, at det er et anerkendelsesværdigt formål at gå på højskole, og det betyder, at de japanske elever, der ikke var kommet til Danmark, før grænserne lukkede, vil få lov at komme ind i landet nu.

Ligesom forårsholdet får de sidste tre uger, regner Mogens Godballe også med, at skolen kan gennemføre de planlagte korte sommerkurser. Men under hvilke former, svæver stadig i genåbnings-usikkerhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce