Annonce
Underholdning

Forår 2020: Tiltrængt teater til tiden

Foto: Odense Teater
Annonce

Blandt forårets teatertilbud anbefaler jeg forestillinger, der skildrer krigen i Afghanistan, Europa på randen af nedsmeltning, en kontroversiel ordmager og triste udkantsskæbner.

For børn fra ti år

Arkivfoto: Nørregaards Teater

I "Charles - kære far, findes der nutella i Afghanistan" formidler Nørregaards Teater dødsensalvorlige emner for børn. Charles’ far er i krig. Det er Louises også. Mellem den stille dreng og den kække pige opstår et bånd bygget på et fælles savn. Stykket stikker intet under stolen, men beskriver børnenes ensomhed, frygt og sorg. Skolegang, fantasi, forelskelse og humor er lynafledere, som forhindrer, at stykket bliver alt for knugende. Nørregaards Teater, 14.-31. januar.

Samtidscocktail

Arkivfoto: Palle Peter Skov/Mungo Park Kolding

Den tid er forbi, hvor teaterforeninger udelukkende pleasede publikum med farcer og feelgood-forestillinger. Mungo Park Koldings "Hva’ så, Europa" er en besk beskrivelse af Europa under afvikling. Inspireret af græsk mytologi er Europa en kroget kone, der skal fejre 2500-års fødselsdag. Men Europa lider af demens, som skåner hende for at erkende, at hun - og vores del af verden - er belejret af fjendtlige magter. Blandingen af absurd komedie og tragedie gør stykket til en skræmmende samtidscocktail. Arena Assens 18. januar og Baggårdteatret 28.-29. januar.

Karin og Katinka

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Bertolt Brecht, Tom Kristensen og Karin Michaëlis. "Jagten på det gode menneske” afrunder trilogien om forfattere, der har haft base i det sydfynske. Når Karin Michaëlis i sine kontroversielle bøger skildrede den kvindelige erotik eller protesterede mod nazismen, vakte det genlyd i verden. Baggaardteatret kalder stykket, der har musik af Katinka, "en filosofisk søgen efter det gode - også i en farlig tid". Baggaardteatret, 20.-28. februar og 19.-20. marts.

Udkantsskæbner

Foto: Emilia Therese/Odense Teater

Shakespeares "Helligtrekongersaften" og musicalen "The Rocky Horror Show" er Odense Teaters trækplastre i foråret. Men teatret vil også udfordre publikum, og derfor har moderne tysk dramatik en velfortjent plads på repertoiret. Tragikomedien "Tyvene" skildrer mennesker, der lever et stille udkantsliv - uden blik for livets storhed. Men trods den grå virkelighed deler de et håb om at finde meningen med livet. Teatersalen, Odeon, 21. april-19. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce