Annonce
Kultur

Foo Fighters i Horsens: Et rockbrag af dimensioner venter

Dave Grohl grundlagde Foo Fighters tilbage i 1995, og han er stadig bandets ubetingede frontfigur. Her er han fanget på sidste års Glastonbury Festival i England. Foto: Dylan Martinez, Scanpix

Anmelderne var helt oppe at ringe, da det amerikanske band sidste år spillede på Roskilde Festivalen.

Ingen tvivl: Der venter et rockbrag af dimensioner, når Foo Fighters tirsdag 25. juni spiller på Fængslet i Horsens.

I hvert fald var anmelderne helt oppe at ringe, da det amerikanske band sidste år spillede på Roskilde Festivalen.

Bl.a. skrev Jysk Fynske Mediers udsendte, Simon Staun, at "amerikanske Foo Fighters levede op til de kolossale forventninger med en hitparade af rang. Forsanger Dave Grohl elskede tydeligvis at være tilbage på Danmarks største scene, hvor 85.000 euforiske publikummere gengældte kærligheden."

Simon Stauns konklusion var, at Foo Fighters på mesterlig vis "leverede stadionrock af en kvalitet, som jeg ikke har set magen til i årevis på Orange Scene".

Annonce
Foo Fighters spillede sidste år på Roskilde Festivals Orange Scene og henrykkede såvel publikum som anmeldere. Foto: Malene Anthony Nielsen, Scanpix

Øverst i rockpyramiden

Også musikbladet Gaffa havde de store ord fremme og talte om, at Foo Fighters "leverede en forrygende præstation, og at Dave Grohl og band virker gennem-sammenspillede og i sync med både mål og retning".

Soundvenue konkluderede, at Foo Fighters "manifesterede og forsvarede deres placering allerøverst oppe i den klassiske rockpyramide med brølende bravour".

Glæde og legesyge

Også tidligere besøg fortæller historien om uforfalsket rock med Foo Fighters på scenen. Som Gaffa skrev efter koncerten i 2011 på Refshaleøen i København:

"Foo Fighters beviste, at de kender deres rockhistorie og mestrer en række tricks og dyder fra genrer som metal, punk, grunge, ren pop og heavy rock og forstår at mikse deres uomtvisteligt egen cocktail. De spiller med en ro, glæde og legesyge, hvilket var en udelt fornøjelse at opleve med showmand Dave Grohl som den evige indspisker, der fra starten løb frem og tilbage på den omkring 20 meter lange catwalk ud i publikumsarealet. Vi blev revet med fra første spadestik, og det forplantede sig øjeblikkeligt hos publikum, der sang med af fuld hals og tilsyneladende kendte teksterne godt."

Kom, så og sejrede

Eller helt tilbage i december 2002, da Foo Fighters indtog KB Hallen i København. Da noterede Gaffa, at "aftenens hovednavn gik til frontalt angreb på en stopfyldt KB Hal. Foo Fighters kom, så og sejrede".

Anmeldelsen slutter med "topkarakter for en fuldfed koncert, der kulminerede hen i mod slutningen af aftenen med en formidabel udgave af "Monkey Wrench" fra 1997-albummet "The Colour and the Shape".

Så alt i alt kan rock-folket godt begynde at glæde sig til Horsens 25. juni 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce