Annonce
Kultur

Foo Fighters i Horsens: Et rockbrag af dimensioner venter

Dave Grohl grundlagde Foo Fighters tilbage i 1995, og han er stadig bandets ubetingede frontfigur. Her er han fanget på sidste års Glastonbury Festival i England. Foto: Dylan Martinez, Scanpix

Anmelderne var helt oppe at ringe, da det amerikanske band sidste år spillede på Roskilde Festivalen.

Ingen tvivl: Der venter et rockbrag af dimensioner, når Foo Fighters tirsdag 25. juni spiller på Fængslet i Horsens.

I hvert fald var anmelderne helt oppe at ringe, da det amerikanske band sidste år spillede på Roskilde Festivalen.

Bl.a. skrev Jysk Fynske Mediers udsendte, Simon Staun, at "amerikanske Foo Fighters levede op til de kolossale forventninger med en hitparade af rang. Forsanger Dave Grohl elskede tydeligvis at være tilbage på Danmarks største scene, hvor 85.000 euforiske publikummere gengældte kærligheden."

Simon Stauns konklusion var, at Foo Fighters på mesterlig vis "leverede stadionrock af en kvalitet, som jeg ikke har set magen til i årevis på Orange Scene".

Annonce
Foo Fighters spillede sidste år på Roskilde Festivals Orange Scene og henrykkede såvel publikum som anmeldere. Foto: Malene Anthony Nielsen, Scanpix

Øverst i rockpyramiden

Også musikbladet Gaffa havde de store ord fremme og talte om, at Foo Fighters "leverede en forrygende præstation, og at Dave Grohl og band virker gennem-sammenspillede og i sync med både mål og retning".

Soundvenue konkluderede, at Foo Fighters "manifesterede og forsvarede deres placering allerøverst oppe i den klassiske rockpyramide med brølende bravour".

Glæde og legesyge

Også tidligere besøg fortæller historien om uforfalsket rock med Foo Fighters på scenen. Som Gaffa skrev efter koncerten i 2011 på Refshaleøen i København:

"Foo Fighters beviste, at de kender deres rockhistorie og mestrer en række tricks og dyder fra genrer som metal, punk, grunge, ren pop og heavy rock og forstår at mikse deres uomtvisteligt egen cocktail. De spiller med en ro, glæde og legesyge, hvilket var en udelt fornøjelse at opleve med showmand Dave Grohl som den evige indspisker, der fra starten løb frem og tilbage på den omkring 20 meter lange catwalk ud i publikumsarealet. Vi blev revet med fra første spadestik, og det forplantede sig øjeblikkeligt hos publikum, der sang med af fuld hals og tilsyneladende kendte teksterne godt."

Kom, så og sejrede

Eller helt tilbage i december 2002, da Foo Fighters indtog KB Hallen i København. Da noterede Gaffa, at "aftenens hovednavn gik til frontalt angreb på en stopfyldt KB Hal. Foo Fighters kom, så og sejrede".

Anmeldelsen slutter med "topkarakter for en fuldfed koncert, der kulminerede hen i mod slutningen af aftenen med en formidabel udgave af "Monkey Wrench" fra 1997-albummet "The Colour and the Shape".

Så alt i alt kan rock-folket godt begynde at glæde sig til Horsens 25. juni 2019.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce